Gulpener - Zwarte Ruiter Weizen
Bier Reviews

Gulpener – Zwarte Ruiter Weizen 0.3% : Review

Vrijdag 23-09-2022 / Geschreven en geproefd door… Peter Henry Top! Het is vrijdagavond in hartje Amsterdam. Peter trekt de Gulpener – Zwarte Ruiter Weizen open terwijl hij op de bank ploft! Lees nu zijn bevindingen.

Gulpener – Zwarte Ruiter Weizen

Ken je die pakken soep van de Appie: romige bospaddenstoelensoep met maar 1% bospaddenstoel. Dat gevoel heb ik ook met de Gulpener – Zwarte Ruiter Weizen. Een weizen met in de ingrediĆ«nten alleen een procentje Weizen-essentie of iets dergelijks. Het ontbreekt mij namelijk aan een soort hardcore-Weizen gevoel en ik denk zelfs eerder aan een frisdrank.

Ook het koolzuurgehalte en de zoetheid jagen mij pardoes de frisdrankhoek in. Ik houd denk ik gewoon van een Weizen alsof je sabbelt op een wollen trui die op zolder heeft gelegen (snap je?). Dat heeft dit bier totaal niet. De snoepbanaantjes in de nasmaak zijn trouwens wel on point.

Maar al met al niet het beste paard van stal dus. Ik zou daarom het bier alleen drinken als dorstlesser. Wanneer de zon op z’n hoogst staat. Bij voorkeur in de zomer. 

Wil je nog meer reviews lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...