Free Gelato Mango Sticky Rice
Bier Reviews

Funky Fluid – Free Gelato Mango Sticky Rice : Review

Maandag 08-01-2024 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus! Mango Sticky Rice is een klassiek Aziatisch dessert. Zoals de naam al zegt bestaat het uit kleefrijst en mango en daarnaast nog kokosmelk. Ik heb het zelf nooit op, maar kan me zo voorstellen dat het een fijn dessert is.

Gelato Series van Funky Fluid

De Gelato serie van het Poolse Browar Funky Fluid is inmiddels wel een bekende. Deze serie bestaat uit Pastry Sours die gebaseerd zijn op ijssmaken. Een deel van de serie, de Free Gelato’s zijn alcoholvrij.

Free Gelato Mango Sticky Rice

Van de Free Gelato Mango Sticky Rice verwacht ik een zoet en plakkerig bier met een klein zuurtje. Ik verwacht dat hij zowel qua smaak als qua mondgevoel vol is.

Bij het inschenken zie ik een mango geel bier met een schuimkraag die langzaam opkomt. De schuimkraag verandert van fijn naar zeer grof. Het bier ruikt vooral naar kokosmelk en vanille. 

De smaak is vooral mango met een zuurtje en een klein vleugje kokos. Het bier is vrij romig en minder zoet dan ik had verwacht. Het doet me denken aan een mango lassi. Ik vind dit wel erg lekker 🙂

Deze Free Gelato: Mango Sticky Rice kocht ik bij Ondernulpuntvijf. Wil je nog meer reviews lezen van bijvoorbeeld Bor Nippelreus of een van onze andere recensenten? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...