Double Juice Punch
Bier en eten Bier Reviews

Frontaal Brewing Co – Double Juice Punch : Review

Donderdag 07-09-2023 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus! Voor de samenwerking tussen Speciaalbierwereld.nl en Biercheque zit de Double Juice Punch van Frontaal in m’n glas. Aan mij de taak om dit bier te reviewen. Iemand moet het tenslotte doen 😉 Nadat hij een tijdje terug ook een normale Juice Punch al eens beoordeeld had is het erg leuk dat Bor deze double ipa ook voor ons proeft.

Juice Punch vs Double Juice Punch

De Juice Punch is een moderne klassieker en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse bierlandschap. De Juice Punch is een NEIPA en zoals de naam al doet vermoeden is de Double Juice Punch een Double NEIPA of NEDIPA zo je wilt. Er is dus meer mout en meer hop gebruikt om dit bier te brouwen, wat resulteert in een hoger alcoholpercentage en een vollere smaak waar de hop meer naar voren komt. Een opgevoerde variant van de Juice Punch dus.

Double Juice Punch

Ik zie een geel/oranje bier die behoorlijk hazy is. De schuimkraag is kraakwit en ziet er glas uit. De schuimkraag is enigszins instabiel.

De smaak is wat je verwacht van een NEDIPA, fruitig, hoppig en wat zoet. De hoppen geven ook een klein bittertje aan het bier. Er is niks wat echt overheerst, hij is mooi in balans. Ondanks de 8,5% alcohol drinkt dit bier erg makkelijk weg. Het mondgevoel is zacht.

Spontane foodpairing

Ik had hier vooraf geen foodpairing bij in gedachte, maar tijdens het drinken dacht ik dat een gerijpt kaasje hier lekker bij zou zijn. Het toeval wilde dat ik nog een paar stukjes kaas had liggen. Ik heb gekozen voor twee geitenkaasjes (of is het nou schaap?), waarvan ik de naam niet weet 😅 Het zijn beiden gerijpte kaasjes.

Het eerste kaasje is aan de buitenkant stevig, aan de binnenkant nog iets zachter. De smaak is de typische geitenkaassmaak van stal. In combinatie met het bier wordt het bier wat zoeter. De hopbitters worden wat weggedrukt.

Het tweede kaasje is een harde geitenkaas (of schaap, dat durf ik niet te zeggen) met blauwe schimmels. Het kaasje is brokkelig. De smaak is zacht, maar wel duidelijk blauwschimmel. En de geit/schaap komt ook naar voren. In deze combinatie komen de bitters van het bier juist meer naar voren.

De Juice Punch is een mooi bier en de spontane combinatie met de kaasjes vond ik geslaagd, vooral omdat beide kaasjes een ander aspect van de smaak van het bier belichtten.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...