Against the Grain #2
Bier Reviews

Frontaal Brewing Co. – Against the Grain #2 : Review

Dinsdag 08-08-23, Geschreven door… Alexander de Beun Een doordeweekse dinsdagavond. Buiten is het kleddernat, de lucht bestaat uit één homogene grijstint. Niet bepaald de zomerse en aangename omstandigheid die aanduidt dat het vandaag toch weldegelijk een heuglijke dag is. Vandaag precies 5 jaar geleden hadden mijn vriendin en ik onze eerste date: Tijd voor een biertje.

  • Frontaal Brewing Co – Against the grain #2
  • Type: Helles lager
  • ABV: 5,0%

Het artwork grijpt me!

Ik trek de Against the Grain #2 van brouwerij Frontaal uit de koelkast. De artworks op de blikken vind ik bij Frontaal vaak interessant en uitnodigend. Als ik ze in het schap zie staan bij een speciaalbierzaak blijf ik toch weleens wat langer kijken. Dit blik is voorzien van een Uitrustende meneer op een auto, tussen het tarwe, lekker in het zonnetje. Ik kijk nogmaals naar buiten en zie dat het contrast eigenlijk niet groter kan.

Wat vindt Alex van Against the Grain #2

Het eerste gezicht is de mooie goudgele kleur en stevige schuimkraag. De geur is vers en fris. De afdronk is soepel bitter, droog, verder is het mooi gebalanceerd tussen het heel licht zoete van het mout, een zeer lichte citrussmaak en de rustige bitter. Helemaal geen gek biertje, makkelijk drinkbaar, smaakvolle lager, niks meer en niks minder.

Pairingtip bij dit bier

Een schaaltje groene olijven was complementair aan dit bier door het zoute en de knoflook wat mooi als tegenhanger voor het licht zoete en bittere kan spelen. Ondanks dat ik deze niet snel voor een tweede keer zou opentrekken heb ik hier alsnog best van genoten.

Wil je nog meer reviews van Alexander of onze andere specialisten lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...