Act of Bravery
Bier Reviews

Folkingebrew x Bravoure – Act of Bravery : Review

Vrijdag 10-03-2023 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus! Vandaag proef en beschrijf ik voor jullie de Act of Bravery van Folkingebrew & Bravoure. Deze New England White Double IPA gaat voor onder de loep.

Als Folkinge en Bravoure samen een bier brouwen, wordt dat of een IPA of en Stout. Folkingebrew brouwt voornamelijk IPA’s, maar heeft laatst een eerste Stout uitgebracht die op grote schaal verkrijgbaar is. En in collabs hebben ze wel vaker stouts gebrouwen. Brouwerij Bravoure brouwt diverse stijlen, maar is wat mij betreft de Stout koning van Nederland. Z’n IPA’s zijn ok√©, maar lang niet zo goed als z’n Stouts.

Act of Bravery

Als ik deze combinatie van brouwers zie hoop ik op een kneiter dikke Stout. Helaas voor mij is uit deze samenwerking een IPA ontstaan. Om precies te zijn een New England White Double IPA genaamd Act Of Bravery. Het goede nieuws voor mij is dat Folkingebrew en Bravoure ook een Stout hebben gebrouwen, maar dan met Frontaal erbij.

Die Stout wil ik zeker scoren, maar ik ik ook heel nieuwsgierig naar de IPA die deze twee brouwers samen hebben gemaakt.

Het bier schenkt redelijk hazy in. De eerste smaken zijn zoet, daarna komt er een mooie bitter in. Het is een mooie, vrij zachte IPA.

Meer reviews lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...