Smoothie Sequence
Bier Reviews

Folkingebrew – Smoothie Sequence 1 & 2 : Review

Zaterdag 17-04-2024 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus! Het Groningse Folkingebrew staat natuurlijk vooral bekend om z’n dikke IPA’s, maar brachten eerder ook al Stouts uit en hebben een reeks met fruited sours onder de naam Smoothie Sequence. Die reeks vind ik erg lekker en mede daarom was ik heel benieuwd naar deze smoothies.

#️⃣1️⃣ Smoothie Sequence #1: Mango, Passion Fruit & Peach

De naam verraad het al. De eerste variant is een smoothie met mango, passievrucht en perzik. Het bier heeft dezelfde kleur als de oranje accenten op het label. Daarop vormt zich bij het inschenken een instabiele schuimkraag met grote, onregelmatige bellen.

De smaak is fruitig, ik proef als eerste een fijn zuurtje van de passievrucht. Daarna komt de perzik erbij. De mango komt als laatste terug in de smaak. Een fijne smaakexplosie met een stevig mondgevoel, als had hij van mij nogwel iets dikker mogen zijn. Smoothies zijn vaak wat zoet, dat mis ik bij deze een beetje. 

ABV: 5,0%

#️⃣2️⃣ Smoothie Sequence #2: Mango, Raspberry & Blackberry

Ook hier verraadt de naam de belangrijkste smaakmakers, namelijk frambozen, bramen en vanille. Het bier is donkerrood, tegen het paarse aan. Ook hier komen grote, onregelmatige bellen op het bier. Deze schuimkraag is wat stabieler dan de eerste Smoothie.

In de smaak komen hier de frambozen en bramen goed terug. De mango zit wat meer verstopt. Het bier heeft een klein zoetje en een bittertje. Ik vind ook dit bier lekker, maar mis hier juist het kleine zuurtje. 

ABV: 5,0%

🏆 Conclusie

Ondanks dat ik bij beide bieren iets mis, zijn het allebei fijne bieren. 

🥇 De bieren doen niet veel voor elkaar onder, maar als ik dan een bier moet aanwijzen die voor mij de beste was, dan is het het 1e bier, de Smoothie Sequence #1. 

Wil je nog meer toffe reviews van Bor of een van onze andere liefhebbers lezen? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...