Fietsroutes langs Belgisch Bier
Bier Evenementen

Fietsroutes langs Belgisch Bier

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis Afgelopen week heeft de lente officieel zijn intrede gedaan. En dat is met het huidige weer niet onopgemerkt gebleven. Tijd om te gaan genieten van de mooie lentezon en te fietsen met de mooiste fietsroutes langs Belgisch Bier! Lekkerwegtips.nl heeft de tofste routes bij onze zuiderburen voor je op een rijtje gezet.

Fietsen & Bier

Liefhebbers van fietsen zijn over het algemeen vaak ook liefhebbers van mooi bier. Ergens snappen wij dit ook wel. Want, wat is er nou lekkerder dan een ontspannen fietstocht af te sluiten met een overheerlijk speciaalbier op een plek waar dat bier dan ook echt gebrouwen is? België staat bol van de brouwerijen. Over het algemeen zijn dit wel de wat klassiekere brouwerijen, maar ook Craft Beer maakt tegenwoordig mooie stappen het Belgische bierlandschap.

Speciaal voor de fietsliefhebbers die ook graag genieten van een mooie tripel of een heerlijk witbier hebben we in dit artikel geplaatst op Speciaalbierwereld.nl.

Lekkerwegtips.nl

Lekkerwegtips.nl heeft voor jullie de 6 mooiste bierige fietsroutes van België op een rij gezet. Deze fietsroutes doorkruisen heel België en brengen je langs toffe biermusea, bekende belgische brouwerijen, maar ook juiste de onbekendere parels uit het bierlandschap van onze zuiderburen.

De fietsroutes langs Belgisch Bier op een rij

Hieronder vindt een korte beschijving van de Fietsroutes langs Belgisch Bier voor meer informatie over deze routes link dan op de link onder de onderstaande fietsroutes.

Route 1: Bierfietsroute Poperinge

Deze fietsroute bevindt zich in het westen tegen de Franse grens aan. Het route van 33 kilometer lang die begint bij het Hopmuseum in Poperinge en brengt je langs verschillende authentieke Belgisch cafés en als klap op de vuurpijl langs de Sint Bernardus Brouwerij in Watou.

Route 2: Gambrinus Route

Cafe ‘t Leireken in Londerzeel is het startpunt van deze 31 kilometer lange tocht net onder Antwerpen. Op deze route liggen 2 Belgisch zwaargewichten die we bijna allemaal kennen. Je rijd namelijk lamngs de brouwerij van Palm Breweries in Steenhuffel en ook doe je Duvel Moortgat aan in Breendonk-Dorp! ga naar de link onderin dit artikel voor meer informatie over deze leuke fietsroute.

Route 3: De Bierroute van Bierbeek

Ten oosten van Brussel ligt Leuven en daar in de buurt vindt je Bierbeek! Dit is de start van de volgende fietsroute door het mooie heuvelachtige gedeelte van België. Tijdens de 55 kilometer die je door dit pittoreske landschap zal brengen, kun je rusten bij Brouwerij de Vlier. Ook kun je hier een rondleiding door de brouwerij krijgen en alles ontdekken over het brouwen van bier.

Route 4: Trappistenroute

Tussen Antwerpen, Hoogstrate en Turnhout in vindt je de brouwerij van Westmalle. Is Westmalle is bekend geworden door hun dubbel en tripel. De 44 kilometer lange trappistenroute begint bij de brouwerij in Malle en brengt je langs verschillende abdijen waar uiteraard bier gebrouwen wordt. Aan het einde van de tocht kun je genieten van een overheerlijk bier uit de regio bij Cafe Trappisten. Voor de volledige informatie over deze route verwijzen we je graag door naar de link onderaan dit artikel.

Route 5: De Geuzenroute

De Geuzenroute… Persoonlijk mijn (Dimitri, de schrijver van dit artikel) favoriete route! Dit omdat ik een groot liefhebber ben van geuzes en zure bieren. De route start net ten zuiden van Brussel in Alsemberg in Biercentrum de Lambiek. Tijdens deze kom je langs 3 van mijn favoriete Belgische brouwerijen naast Alvinne wat helaas wat buiten deze route ligt. Je doet respectievelijk Oud Beersel, Brouwerij Boon en all-time favoriet Brouwerij 3 Fonteinen aan. Naast mooi bier kun je ook genieten van prachtige natuur op deze route van ongeveer 37 kilometer.

Route 6: De Hopperroute

Hou je van de geur van hop? Dan moet je deze route sowieso meepakken. Je fiets namelijk 34 kilometer door verschillende hopvelden van Affligem, Asse en Opwijk. Deze route tussen Brussel en Gent, begint en eindigt weer bij de Abdij van Affligem waar al ongever 1000 jaar monniken leven volgens de regels van Sint-Benedictus.

Ik zou zeggen, pomp die banden maar op, hang de tassen aan de fiets want je gaat veel dingen tegenkomen waar je ook wel wat lekkers weer mee terug naar Nederland kan nemen.

Klik nu snel HIER om alle Fietsroutes langs Belgisch Bier wat uitgebreider te bekijken en te checken welke route er het beste bij jou past. Ik zou zeggen veel fietsplezier!

Voor meer informatie check: https://www.lekkerwegtips.nl/fietsen-langs-belgisch-bier

Santé

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...