Kaapse Brouwers Mark-Ari
Bier Nieuws

Eerste brouwsel Kaapse Brouwers

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 02-01-2021 Kaapse begint 2021 al vroeg met brouwen. Het 1ste brouwsel van 2021 Mark-Ari van de Kaapse Brouwers uit Rotterdam is feit! Hoofdbrouwer Ettiene Vermeulen vult vandaag (02-01-2021) de flessen af.

Eerste brouwsel is Bewaar-bier van Kaapse

Mark-Ari is het allereerste “bewaar-bier” van de Kaapse Brouwers. Over het algemeen brouwt deze Rotterdamse brouwer bier wat het liefst zo vers mogelijk gedronken moet worden, zodat je het verse van bier goed meekrijgt.

Traditioneel Blond

Mark-Ari is een traditioneel Belgisch blond bier. Het bier is gebrouwen met Orval-gist. Tijdens het afvullen op de flessen wordt er suiker en wilde gist toegevoegd! Wilde gist staat ook bekend als Brettanomyces oftewel Brett. Hierdoor kan dit bier rijpen kan op de fles. De brett zal met de tijd zijn werk doen, en dit bier een funky twist zal geven.

Mark-Ari

Het verhaal achter dit 1ste brouwsel van Kaapse Brouwers is; dat Mark-Ari gebrouwen om de geboorte van de eerste “Kaapse baby” te vieren. Mede-eigenaar Genevieve Vachon is op 27 november 2020 bevallen! Omdat vaders wilde hem eigenlijk Marc-Aurèle wilde noemen ( naar de Romeinse keizer). Is de naam uiteindelijk wel gebruikt voor dit bier.

Nu het bier afgevuld is, zal het niet lang meer duren voor Mark-Ari van de Kaapse Brouwers uit Rotterdam verkrijgbaar is.

Als up-to-date wil blijven over de Kaapse? Check dan de verschillende social media kanalen die je kunt volgen of hun website. Ook kun je op deze website meer vinden van de Kaapse Brouwers wanneer je hier klikt!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...