Drift Brouwers

Vanuit ons Brouwlab in Rotterdam (Crooswijk-Kralingen) ontwikkelen wij ‘gerafineerd bier voor nuchter volk‘. Decennialang is de bierliefhebber geïndoctrineerd door het grove marketinggeweld van de grote biermerken. Hierdoor genoot de fanaticus meestal van pils en soms een speciaal biertje. Tijd voor de bierrevolutie want met hop, mout, gist en water i.c.m. vernieuwende brouwtechnieken kan je onvoorstelbaar boeiende bieren brouwen.

Wij houden van het experiment. Daarom beschikken wij over een customized micro-brouwerij. Wij brouwen hier maximaal 200L per dag wat ons in staat stelt verschillende brouwtechnieken te testen om het beste uit de vier basisingrediënten te halen. Meestal ontwikkelen we smaaktechnisch interessante doch doordrinkbare bieren, soms juist iets excentrieks. Vervolgens wordt het bier gebotteld (of op fust) en op kleine schaal verkocht. Alleen bij positieve feedback wordt exact hetzelfde recept met dezelfde technieken gebrouwen bij een grote high-end brouwerij. Zo blijft de prijs relatief laag en kan jij jezelf een meesterlijke avond schenken. We zijn dus zowel een onafhankelijke micro-brouwerij als een huurbrouwer.

Danny, is onze brouwmeester. Met zijn technische kennis en toewijding voor het experiment is hij onze biernerd. Hij staat aan de basis van elk recept. Check hier zijn lijst van alle bieren (800+) die hij heeft beoordeeld. Niels, de foodie en crea bea van het trio, brouwt ook en is daarnaast bezig met de creatieve kant van Drift. Zo ook het schrijven van deze tekst, poep. Rutger, is een ras-bourgondiër en een organisatorische held die kneiter goed kan drinken. Naast het brouwen onderhoudt hij het contact met onze afnemers. O ja, we keren onszelf voorlopig geen stuiver uit.

Wij doen keihard mee aan de bierrevolutie. We prediken namelijk voor een wereld waarin smaakvolle bieren de boventoon gaan voeren in het bierlandschap. Pils is slechts één soort bier en zeker niet de eindoplossing als sociale lijm in de kroeg. Lokaal gebrouwen, smaakvol, eerlijk en diversiteit is waar we voor staan. Of je nou kiest voor ons bier of dat van onze brouwcollega’s. Ga op kruistocht en ontdek zelf wat bier kan zijn!