Dois Corvos - Weekend
Bier Reviews

Dois Corvos – Weekend (PT) : Review

Zaterdag 30-09-2023 Geproefd & geschreven door… Tom van Baalen! Dit keer een internationale review van Tom. De Dois Corvos – Weekend gaat gaat beoordeeld worden door hem. Een mooie hazy IPA van 6.5% wat hij dronk op zijn vakantie op de Azoren.

Dois Corvos – Weekend

Deze Weekend die ik dronk is een NEIPA vers van de tap. Het is een mooi geel troebel bier en een vrij dunne schuimkraag. In de geur is hij fruitig denk aan ananas en ander tropisch fruit. Overigens is ananas wel ets van de Azoren, het wordt hier erg veel gebruikt. Ook in de smaak vind je ananas terug en in de afdronk ontdek ik een mooie subtiele bitter.

Foodpairing Weekend

De Dois Corvos – Weekend heeft een goede aanwezige hopsmaak en deze wordt versterkt door de foodpairing die ik erbij genomen heb. Het is een handmade burger, de specialiteit van Suplexio in Ponta Delgada op de Azoren. De hamburger ligt op een lokaal zoetig broodje en er zit gesmolten kaas uit de streek overheen. Afgetopt door hoe kan het ook anders een ananas-chutney. Ook de “Weather”- pairing beviel goed; op een terras met prima zomerse temperaturen… Kortom: PERFECT 😍

Nog even: ik wil geen reclame maken, maar voor een goed speciaalbier op dit eiland (Sao Miguel /Azoren) moet je volgens mij echt bij Suplexio zijn. 12 bieren van de tap (veel van Dois Corvos) en nog meerdere op fles of blik. Zulke zaken vind je niet veel op je zonvakantie.

Klik hier om nog meer toffe reviews te lezen!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...