Alcoholvrij
Bier Nieuws Bier Reviews

Dimi’s Top 10: Alcoholvrije of alcoholarme bieren uit Nederland!

Dinsdag 02-01-2024 Geschreven door…. Dimitri Zafiriadis Ja, daar zijn we dan in het jaar 2024! Alle feestelijkheden en chaos zijn weer voorbij. Dry January is alweer 2 dagen onderweg. Tijd voor de favoriete alcoholvrije of alcoholarme bieren van Dimitri die hij de afgelopen jaren gedronken heeft op een rijtje op basis van zijn Untappd-checkins.

TOP 10 Alcoholvrije of Alcoholarme bieren van Dimitri

Nummer 10: Frontaal Brewing Co – Buddy

Deze alcoholarme IPA van Frontaal uit Breda sluit de Top 10 af. Helaas is deze citrusachtige en fruitige IPA niet meer in productie bij Frontaal. Het was hun eerste alcoholvrije bier, en is ondertussen vervangen door de alcoholvrije Juice Punch!

Nummer 9: Two Chefs Brewing – Funky Falcon Non Alcoholic

Sinds afgelopen zomer heeft ook Two Chefs uit Amsterdam de sprong gewaagd in het alcoholvrije bierlandschap. Met deze alcoholvrije variant van hun klassieke Funky Falcon hebben ze meteen een heel degelijk bier te pakken. Het is kraakheldere pale ale. De tonen van citrus en limoengras komen zeker terug in de smaak. Qua geur is hij bloemig en fruitig. Het lichte bittertje maakt het een mooi geheel.

Nummer 8: Bierbrouwerij de Magistraat – Zusje van de Dienstmeid

Voor mij een mooie lokale brouwerij uit het dorp Almkerk hier om de hoek! Ook zij hebben een mooi alcoholvrij bier op markt gebracht. Dit toffe fruitbier staat bol van de (naam verklapt het al…) fruitigheid. Denk aan sinaasappel en frambozen. De volle body van dit bier heeft ook een mooie lichte bitter, waardoor het een gebalanceerd bier is.

Nummer 7: VandeStreek Bier – Playground Non Alcoholic IPA

Ja, daar hij dan! Ik denk wel de bekendste alcoholvrije IPA van ons land van VandeStreek uit Utrecht. Ondertussen is deze klassieke IPA ongeveer wel overal te krijgen in de horeca of supermarkt. Alle kenmerken van een IPA komen terug in de Playground. Proef vooral fruitigheid, een goede bitter en toch ook een subtiel zoetje.

Nummer 6: Brouwerij Bliksem – Blitzkrieg BOB

Blitzkrieg BOB een alcoholvrij Blond bier van Brouwerij Bliksem uit Breda. Tonen van citrus en limoen. Ook een mooie moutigheid en daardoor een zoetje er in. Geen poespas. Gewoon een fijn alcoholvrij bier.

Nummer 5: VandeStreek Bier – Grapefruit Non Alcoholic IPA

De volgende VandeStreek topper in mijn top 10! De grapefruit IPA. Een mooie IPA, waar het bittere van de grapefruit duidelijk aanwezig is. De fruitigheid komt ook mooi naar voren. Ik houd ervan, en vind dit zeker een geslaagd bier.

Nummer 4: Van Moll – Wanderlust

Deze prima dorstlesser uit Eindhoven van Van Moll is goudgeel van kleur en licht troebel. Het is zeker geen NEIPA omdat hij ook een goede dosis bitter bevat. Het is een mooi fris bier met een lichte smaak van tropisch fruit. Goed gedaan Van Moll.

Nummer 3: VandeStreek Bier – Bock jij of Bock ik?

Op 3 staat bij mij dan wel een soort seizoensgebonden bier… Namelijk een Non-Alcoholic Bock van wederom VandeStreek uit Utrecht. Het is ook meteen het allereerste alcoholvrije bockbier van de wereld. In de smaak vind je mooie tonen van caramel en chocolade terug. Ook de moutigheid valt erg op. Ondanks dat het bier iets wateriger is dan een bockbier met alchol, kun je deze prima bij een haardvuur nuttigen.

Nummer 2: Brouwerij Witte Anker – Nopwit

De Nopwit van brouwerij Het Wikke Anker heeft mij echt heel erg positief verrast. Een heel tof witbier van 0.5% van deze mannen uit Breda. Nopwit is gebrouwen met een speciale gistsoort die nagenoeg geen suikers omzet in alcohol tijdens het brouwproces. Voor de rest hebben ze dezelfde hopsoorten gebruikt die ze ook in hun topper Hopwit gebruiken waardoor dit witbier even smaakvol, fris en fruitig is.

Nummer 1: Brothers in Law Brewing – 0.5 Hoppy Lager

Toch wel een klein beetje een verassing, maar deze stond qua rating op mijn Untappd als beste beoordeeld. De 0.5 Hoppy Lager van Brothers in Law Brewing uit Utrecht. Je vindt in dit bier een mooie balans van mout, hoppen en fruitigheid. Door het gebruik van Amerikaanse hoppen die de smaak afgeven van grapefruit, passievrucht en citrus wordt dit bier erg fris en dorstlessend. Een prachtige doordrinker op bijvoorbeeld een mooie zomerse dag.

Dit was mijn persoonlijke Nederlandse Top 10 van alcoholvrije of alcoholarme bieren. Misschien zitten er nog leuke tips voor jullie bij om te proberen tijdens Dry January!

Trouwens nog een gratis tip van mij; Check Ondernulpuntvijf en het Alcoholvrij Bierhuis voor het mooiste assortiment aan alcoholvrij en alcoholarm bier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...