Derde ALS-bier gebrouwen
Bier Nieuws

Derde ALS-bier gebrouwen

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 27-01-2021 Twee dagen geleden is het derde ALS-bier gebrouwen! Dit gebeurde in Utrecht aan de Ontariodreef op Overvecht. Samen met nog zeven andere Nederlandse brouwerijen brouwden zij een mooie triple hazy IPA die nu staat te vergisten.

BeerGeeksBeatALS

Voor het derde achtereen volgende jaar brouwen veel Nederlandse brouwers samen met Beer Geeks (een Facebookgroep met ongeveer 14.000 leden) het BeerGeeksBeatALS-bier om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS. De teller tot nu toe staat ongeveer rond de €40.000,-.

Voor het eerst wordt de actie dit jaar anders opgezet in verband met de corona maatregelen. De twee voorgaande jaren kwamen alle brouwers te zamen om 1 collab te brouwen en er vooral ook een heel gezellige dag van te maken. Dit jaar is er gekozen om op zes verschillende locaties, zes verschillende bieren te brouwen. Deze bieren zullen in een sixpack op gemarkt komen medio maart. Alle omzet van de verkoop van deze sixpacks zal rechtstreeks gedoneerd worden aan de Stichting ALS.

Derde ALS-bier gebrouwen

Het derde bier wat afgelopen week bij VandeStreek Bier gebrouwen is, is een triple hazy IPA. Samen met Oproer, De Brouwschuur, Brouwerij Hommeles, De Blauwe IJsbeer, De Magistraat, Bronckhorster Brewing Company en Leroy Brown Brewery heeft VandeStreek bier dit bier gebrouwen. Deze IPA is gedryhopped met Sabro en HBC630-hop. Deze hopsoorten brengen fruitigheid in het bier. Ook staat de HBC630-hop bekend om het romige mondgevoel. HBC630-hop is een gloednieuwe hopsoort en heeft dus nog geen officiële naam!

Meer informatie over deze actie kun je vinden op de website van BeerGeeksBeatALS. Wil je geen nieuwtjes meer missen? Like dan snel de Facebookpagina van BeerGeeksBeatALS. Ook donaties zijn welkom dit kan door hier te klikken!

Wil je kijken wat de bovengenoemde brouwerijen nu nog meer doen? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...