Grom Highlander
Bier Nieuws

De nieuwe Grom Highlander is uit van Bliksem uit Breda.

Vrijdag 10-03-2023 Geschreven door Brouwerij Bliksem Elk jaar brengt Bliksem uit Breda de Grom uit. Dit is een stout die elke jaargang weer op andere vaten te rijpen wordt gelegd. Dit is het een blend van 4 verschillende rijpingen… De Grom Highlander heeft deze naam gekregen om hij gelegen heeft op Schotse whisky-vaten.

Grom Highlander

Deze keer werd onze Grom (Russian Imperial Stout) begraven in 4 verschillende Schotse Single Malt Whisky’s; Glen Elgin, Glen Spey, Glenburgie en Linkwood. We blendden de hele bos en noemden het: The Grom Highlander!

Hoewel de whisky zeker aanwezig is in geur en smaak, overheerst hij niet in de basis van de Grom Highlander en is hij ook niet te gek voor een 13% Barrel Aged Stout. Precies zoals we het graag hebben.

Ook deze keer heeft vriend van brouwerij Roberto Toderico een machtig mooi artwork voor gemaakt en iedereen die de film kent, zal het één en ander herkennen.

Als muzikale degustatie tip hebben we deze keer gekozen voor Riot City en hun “Warrior of Time”. Deze Canadese Heavy/Speed Metal band zullen bij jaren ’80 Judas Priest fanaten goed in de oren klinken…

Voor nog meer biernieuws klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...