Nacht van het Bier
Bier Nieuws

De ‘Nacht van het Bier’ in Utrecht – proef het exclusieve bier uit de kelders van de Dom

Dinsdag 31-10-2023 Geschreven door… Ronald Van de Streek Op 8 december 2023 wordt Utrecht het toneel van een betoverende nacht vol verrassingen en smaaksensaties tijdens ‘De Nacht van het Bier’. Deelnemers krijgen de eerste kans om hét Dombier te proeven, gerijpt in de kelders van dit icoon, en worden meegenomen op een reis langs verborgen schatten terwijl je geniet van winterse bieren en culturele hoogstandjes, in het donker.

Stadswandeling of Bierwandeling?

De ‘Nacht van het Bier’ is geen gewone stadswandeling – het is een magische ontdekkingsreis naar vijf unieke locaties doordrenkt van geschiedenis en mysterie. Maar wat deze locaties precies zijn, welke heerlijke bieren er geschonken worden en welke culturele verrassingen je kunt verwachten, blijft tot het laatste moment een goed bewaard geheim.

Exclusief Dombier te proeven

Wat deze editie extra bijzonder maakt, is de exclusieve mogelijkheid om hét Dombier te proeven, rechtstreeks uit de kelders van het iconische monument, de Domtoren. Deze unieke ervaring is speciaal voor Utrechtse bierliefhebbers en Domtorenfans, en biedt een voorproefje van het Dombier voordat het in maart 2024 in de verkoop gaat. De ‘Nacht van het Bier’ is dan ook ontstaan rondom deze bijzondere gebeurtenis.

De bieren die je tijdens deze avond proeft, komen van vijf lokale Utrechtse brouwerijen, waardoor het evenement nog meer een Utrechts karakter krijgt. Samenwerking met de Domtoren is een integraal onderdeel van dit evenement, en we zijn trots op deze unieke gelegenheid om de Domtoren te verbinden met een smaakvolle avond vol verrassingen.

Utrecht Bierstad

Initiatiefnemer Ronald van de Streek van vandeStreek bier benadrukt: “Utrecht herbergt vele verborgen schatten, en met ‘De Nacht van het Bier’ creëren we samen met de Domtoren een unieke kans om deze schatten te ontdekken. Deze avond is een reis door de ziel van onze prachtige stad, waar cultuur en bier samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden. We kijken ernaar uit om deelnemers te verrassen en te verwonderen, en ik kan niet wachten op 8 december!”

De ‘Nacht van het Bier’ belooft een avond vol ontdekkingen en avontuur te zijn, waar deelnemers worden getrakteerd op unieke culturele ervaringen die Utrecht tot leven brengen. Of je nu een bierliefhebber, een cultuurliefhebber bent, of gewoon op zoek bent naar een avond vol spanning en verrassingen, dit evenement heeft voor elk wat wils.

Meer biernieuws lezen? Klik snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...