moersleutel - happy 2022 edition
Bier Reviews

de Moersleutel – Happy 2022 Edition : Review

Woensdag 08-03-2023 Geschreven & geproefd door… Bor Nippelreus Eind januari was ik bij de Sleuteldag in the Scrapyard Moersleutel. Het eerste bier dat ik daar dronk, na het welkomstdrankje, was Moersleutel – Happy 2022 Edition. Een bier dat in de adventkalender zat en daarna exclusief verkrijgbaar was voor Guild members. Ik wilde dit bier heel graag drinken en kon er via een Guild member toch aankomen.

de Moersleutel – Happy 2022 Edition

Op de Sleuteldag werd ik erg blij van dit bier, dus dat heb ik laatst thuis nog maar eens over gedaan in m’n favoriete Moersleutel glas.

Happy 2022 is een Russian Imperial Stout (RIS) die 10 maanden heeft gerijpt op Indiana Rye Whiskey en Blantons Bourbon vaten. Volgens mij wordt Blantons wel goed gewaardeerd door whiskeyliefhebbers, maar ik weet alleen dat ze kurken hebben met een paard erop 😅

Dit bier is vol en dik. Dit is waarvoor je een Barrel Aged Stout koopt van De Moersleutel. Het bier is boozy, maar toch zacht. Het is licht zoet, met wat geroosterde tonen.

Kortom, dit is genieten!

Nog niet genoeg reviews gelezen? Klik dan hier voor nog meer oordelen over verschillende bieren op onze website.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...