De 7 Deugden - Tripel
Bier Reviews

De 7 Deugden – Tripel : Review

Woensdag 14-09-2022 / Geschreven en geproefd door… BierMich Zoals nu reeds twee keer gezegd heeft Dimitri mij gevraagd om 3 bieren van Brouwerij De 7 Deugden (D7D) te proeven. Na 2 goede deugden (Saison en Blond) te hebben mogen proeven en beoordelen, is nu als derde van de 3 mij beschikbare deugden De 7 Deugden – Tripel van deze sociale brouwerij uit Amsterdam aan de beurt! Lees hieronder mijn bevindingen…

Welk bier: Tripel

Bierstijl: Blond, Belgisch

Alcoholpercentage: 7,5%

Ingrediënten: Water, gerstemout, havervlokken, hop, jeneverbes, citrusschil en gist.

IBU: ?

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is goud van kleur, troebel en heeft een romige, stevige, witte schuimkraag. 

Geur: de geur is sterk gistig en iets kruidig

Smaak: De smaak van dit bier is eerst kruidig, je proeft de jeneverbes. Daarna laat de bittere sinaasappelschil zich proeven en ook een volle zoete perzikachtige fruitsmaak. Dit smaakavontuur eindigt met een bitter in de afdronk, welke lang op de tong blijft hangen. De structuur van deze De 7 Deugden – Tripel is stevig, bijna romig door de havervlokken die gebruikt zijn.

Wat vind BierMich van De 7 Deugden Tripel?

Nou, drie keer is scheepsrecht! Ook dit bier is een Deugdelijk bier met de hoofdletter D. Was bij de Blond vooral sprake van een complex, gelaagde geur, deze De 7 Deugden – Tripel heeft een mooi complex smaakpalet dat zich heel prettig ontvouwt in de mond. Voor de echte tripel-liefhebber is dit bier een aanrader, want past goed binnen de stijl en smaakt heerlijk. Ik ben na drie bieren van D7D overtuigd van het in deze brouwerij aanwezige vakmanschap! Terwijl D7D mensen kansen geven, hun talenten benutten en hen mee laten doen in de samenleving, brouwen ze goed bier! Petje af! 

Score (van 0-5): 4,00

Over de brouwerij(en)

Brouwerij De 7 Deugden, ofwel D7D, is een sociale onderneming in Amsterdam, waar mensen die niet makkelijk een baan vinden aan het werk zijn en wiens talenten worden benut. Hiermee wil de brouwerij deze mensen kansen geven en hen mee laten doen in de samenleving. De brouwerij wil hierin een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen.

Naast deze sociaal-maatschappelijke doelstelling wil de brouwerij natuurlijk ook goede, gewone en bijzondere bieren brouwen. Er worden geen 7, maar wel zo’n 15 verschillende bieren gebrouwen, van pils tot stout!

Tot de volgende proef!

Meer reviews lezen? Klik dan hier!Dit vind je misschien ook leuk...