D7D - Brut IPA
Bier Reviews

De 7 Deugden – Brut IPA : Review

Zondag 02-07-2023 Geproefd en geschreven door… BierMich Betrekkelijk lang geleden alweer schreef ik reviews over een aantal  heerlijke bieren van Brouwerij De 7 Deugden (D7D). Op de site is inmiddels ook het verhaal van de brouwerij met een prachtige foto van het team geplaatst. Ik kwam onlangs in contact met Robbert Deijs, salesman van de brouwerij en ik werd uitgenodigd om weer eens wat van D7D te proeven. Dat doe ik natuurlijk graag en ik ben deze nieuwe proefreeks van D7D-bieren begonnen met Brut IPA, Fris + Sprankelend. Lees hieronder mijn bevindingen…

Technische informatie over Brut IPA Fris + Sprankelend

 Welk bier: Brut IPA, Fris + Sprankelend

Bierstijl: IPA, Brut

Alcoholpercentage: 7,5%

Ingrediënten: Water, gerstemout, maïsvlokken, rijstvlokken, hop en gist.

IBU: 5

EBC: ?

 Kleur/zicht: helder goud-geel, zeer levendig bier met een blijvende witte schuimkraag.

Geur: Een typisch voor de stijl geurprofiel gist, frisse appel en graan. 

Smaak: De brut-ipa heeft een heerlijke lichte en frisse granige smaak met hinten van appel. Daarnaast is er veel bloemige hoppigheid in de smaak en drinkt het bier bitter en droog af.

Wat vindt BierMich ervan?

Dit feestelijke bier van D7D heeft het beste van zowel de champagne-gist als de IPA-hoppen meegekregen. De champagne gist geeft een heerlijke frisse appel en graansmaak aan dit bier, waarna de hoppen het bier het bloemige en bittere IPA-karakter laten verschijnen. En op het einde mag de champagne-gist nog even acte de presence geven door een droge afdronk mee te geven.
Ik houd van de stijl, vooral het frisse i.c.m. het hoppige. Binnen de stijl vind ik ook deze D7D-creatie weer een geweldig tonbeeld van de brouwkunst.

Score (van 0-5): 4,25

Over de brouwerij(en)

Brouwerij De 7 Deugden, ofwel D7D, is een sociale onderneming in Amsterdam, waar mensen die niet makkelijk een baan vinden aan het werk zijn en wiens talenten worden benut. Hiermee wil de brouwerij deze mensen kansen geven en hen mee laten doen in de samenleving. De brouwerij wil hierin een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen.

Naast deze sociaal-maatschappelijke doelstelling wil de brouwerij natuurlijk ook goede, gewone en bijzondere bieren brouwen. Er worden geen 7, maar wel zo’n 15 verschillende bieren gebrouwen, van pils tot stout! Ontdek de 7 deugden hier!


Tot de volgende proef!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...