Nevel
Bier Reviews

Core Range van Nevel Wild Ales : Review

Vrijdag 13-01-2023 Geschreven door… Tom van Baalen! Ik ben een paar weken geleden een paar dagen in Nijmegen geweest en ik heb daar de Bierbrigadier bezocht om wat lekkers uit Nijmegen uit te zoeken 🍺. Ze hadden de bieren van Oersoep, maar die ken ik allemaal al ( ook best lekker). Maar ook van bierbrouwerij Nevel; ook wel Nevel Wild Ales en dat kende ik niet 🤔.

Verschil in prijs tussen de Core Range van Nevel en de Specials

De prijzen van de flesjes varieerden van €4,75 tot €12 of € 13 (weet ik niet meer precies) en die hoge prijzen vind ik nogal wat. Zou dat het wel waard zijn ? Ik probeer dan toch alleen maar 3 van de goedkope flesjes. Maar wat een bijzondere bieren zijn dat. Zo kruidig; je proeft de natuur. Heel bijzonder; hier moet je echt voor gaan zitten en je niet laten afleiden.

Nevel – Alm

Als eerste heb ik de Alm (5.5%) op: een farmhouse ale Saison en dit bleek al gelijk een mooi complex bier; heel kruidig met een mooi zuurtje. Geen saaie vlak biertje zeg maar. Ik was al gelijk aangenaam verrast en proefde ook (voor mij) nieuwe smaken in een bier. Het proeft voor mij alsof ik alleen maar natuur/polder drink in een hele mooie balans.

Nevel – Dwaal

Als tweede bier heb ik de Dwaal op: een wheatbier. Ook verrassend veel smaak: heel kruidig (tot spicey) en zuur ; heel vreemd en toch klopt het ( voor mij 😊). Dit is een mooi bier van 5.7%.

Nevel – Erve

Als laatste heb ik de Erve op: een Brett IPA. Ook weer heel kruidig met een mooie zure afdronk. Het alcoholpercentage van de Erve is 6.5%. Deze Brett IPA is gebrouwen met hele hopbloemen en lokale oergranen van de Doornik Natuurakkers uit Nijmegen.

Helaas heb ik spijt dat ik er niet meer heb meegenomen, maar gelukkig kun je tegenwoordig alles online bestellen. Als je dan ook kijkt naar de ingrediënten van hun bieren: zulke mooie combinaties. Kijk zelf maar eens in hun webwinkel: www.nevel.org.

Ik ga nog wel wat bestellen bij ze. Proost 🍻

Benieuwd naar nog meer reviews van bieren van Nevel? Klik zoek ze dan hier op!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...