Oliba Green Beer
Bier Reviews

Click & Brew – Oliba Green Beer : Review

Vrijdag 30-10-2022 Geproefd en geschreven door…. BierMich! Een tijdje geleden alweer kreeg ik van Ronald  van La Caponnière een bier, dat hij op een beurs had ontdekt, te proeven. Op het groen met blauwe etiket was behalve de naam Oliba Green Beer te lezen, ook duidelijk te zien aan de afbeeldingen van olijven en olijvenblaadjes, uit welke ingrediënten dit bier bestaat.

Dit mediterrane bier wordt in opdracht van het Catalaanse bedrijf Erm Del Pallars Production uit Lleida, gebrouwen door de eveneens Catalaanse brouwerij Click&Brew uit Torrefarrera in de provincie Lleida. Weer even terug naar Catalonië dus. Dat doe ik graag.

Hoe de reis was? Lees hieronder mijn bevindingen…

Technische informatie over Oliba Green Beer

Welk bier: Oliva Green Beer

Bierstijl: Pilsener, Tjechisch

Alcoholpercentage: 5,0 %

Ingrediënten: Water, gerstemout, gerstevlokken, tarwemout, hop, olijfextract, Spirulina-extract, olijven, olijvenblad en gist

IBU: ?

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is licht olijfgroen van kleur, licht troebel en heeft een stevige witte schuimkraag die bestaat uit fijne belletjes. Het bier is zeer levendig en de schuimkraag is dan ook nagenoeg blijvend.

Geur: de geur is gistig en bloemig, maar wordt door de dikke schuimkraag sterk gemaskeerd.

Smaak: Dit bier heeft een zachte, licht zoetige en iets hartige smaak, die zich in de mond niet verder ontwikkelt. De olijf in dit bier laat zich enigszins ontdekken in die licht hartige smaak, welke echter ook deels aan de Spirulina toegeschreven kan worden. Hoewel de Spirulina mogelijk vooral voor de kleuring van het bier is toegevoegd.

Spirulina is overigens een voedingssupplement dat wordt vervaardigd uit blauwgroene cyanobacteriën, die voornamelijk in zout water leven en gekweekt worden. 

Wat vindt BierMich van de Oliba Green Beer?

k heb het drinken van dit bier in het geheel niet spannend of verrassend gevonden, terwijl ik dit van een bier met deze samenstelling wel verwacht had. De typische ingrediënten Olijf en Spirulina, komen wat mij betreft in de smaak te weinig naar voren. Dat het bier groen is door (één van) de ingrediënten doet mij niet zo veel. Ik proef vooral met mijn tong en neus. Tegelijkertijd moet ik bekennen dat ik mezelf dit bier als dorstlesser op een zonovergoten Spaans strand of terras zie drinken.

Score (van 0-5): 3,50

Over de brouwerij(en)

Erm Del Pallars Production is een productiebedrijf dat alcoholische dranken met olijf ontwikkeld en laat brouwen/brouwt. Zij hebben tot nu toe twee varianten van het Oliba Green Beer ontwikkeld en op de markt gebracht.

Click&Brew is een coöperatieve huurbrouwerij die in 2012 is opgericht en sindsdien voor verschillende brouwers bieren brouwen, waaronder het Oliba Green Beer van Erm Del Pallar Production. Bijzonder aan deze brouwerij is hun concept van het met enkele klikken aanvragen van het bier dat je gebrouwen wilt hebben. Je kiest een bierstijl, je geeft aan hoe de verpakking inclusief etiket etc. eruit moeten komen te zien en je vult je gegevens in. Dan click …. en je bier wordt door de medewerkers van Click&Brew gebrouwen. Klinkt mij een beetje in de oren als: ‘Lekkerder kunnen we het niet maken, makkelijker wel!’. 

Tot de volgende proef!

Wil je nog meer reviews lezen? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...