Circus Maximus Monkey Python
Bier Nieuws

Circus Maximus Monkey Python

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis De specials van brouwerij Maximus uit Utrecht vallen de afgelopen tijd onder de noemer Circus Maximus. Deze maand komt Circus Maximus met Monkey Python! Een pale ale met net iets extra’s. Circus Maximus staat voor funky bieren met bijzondere ingrediënten.

Monkey Python 7e bier in de Circus Maximus serie

Monkey Python is een pale ale van 6.0%. Het is een mooie iets droge pale ale. Hij heeft een crispy, licht funky karakter. Het in de fruitige kant komen ananas, groene meloen en abrikoos naar boven. Dit fruitige profiel heeft ergens iets weg van witte wijn. Nadat de hoofdvergisting plaats heeft gevonden, zorgt de wilde “brettanomyces”-gist ook wel Brett genoemd voor de bijzondere smaaksensatie. Door het gebruik van de brett, gaat de smaak richting een Orval.

Deze pale ale is uiteindelijk gedryhopt met Galaxy, Citra en Sabro-Hoppen waardoor hij prachtig prachtig wordt.

Het ondertussen bekende artwork op de blikken van de Circus Maximus-blikken is weer fantastisch. Door deze uitstraling valt dit bier weer erg op in de schappen.

Wil je deze Utrechtse pale ale niet aan je voorbij laten gaan? Ga dan nu snel naar de webshop van Brouwerij Maximus en bestel de Monkey Python snel.

Ontdekken welke brouwerijen er nog meer in Utrecht zitten? Check dan snel onze brouwerijen-sectie.

Stay Hungry, Stay Foolish!

Cheers 😉

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...