Brut IPA
Bierstijlen Brut IPA

Brut IPA

De Brut IPA vindt zijn oorsprong in Amerika! In San Fransisco om precies te zijn. Kim Sturdavant een van de brouwers van The Social Kitchen & Brewery introduceerde deze bijzondere bierstijl in 2017. Het is een drogere variant op de traditionele IPA.

Deze variant van de IPA zoals we hem van oudsher moeten kennen moest een droger karakter krijgen. Ook de hoeveelheid restsuikers moest naar beneden in het hoofd van de bedenker. Hoe Kim dit voor elkaar kreeg was door middel van het gebruiken van enzymen die de suikers in de wort zo ver afbraken, dat het bier die droge smaak krijgt. Het eindresultaat; een soort hybride tussen een mousserende wijn en een IPA!

Het karakter en de smaak van een Brut IPA

De bleekgele kleur en heldere uitstraling en de redelijke zwakke schuimkraag die over het algemeen snel inzakt. De geur van een Brut IPA zijn doorgaans bloemig en fruitig. Ook vindt je vaak tonen van citrus en tropisch fruit.

Het hoge koolzuurgehalte en het feit dat de Brut IPA fris smaakt, maakt dat de smaak vaak vergeleken wordt met Champagne. Doordat je hints van grapefruit en de smaak droog is met een mooi sprankeltje er in, is het een prima dorstlesser.

Wanneer drink je nou een Brut IPA? Meestal wordt deze stijl gelinkt aan zomerse gelegenheden en brunches. Omdat de smaakt licht maar toch vol is, is er een goed evenwicht is tussen het fruitige karakter en gebruikte hoppen, is dit toch een IPA die anders is dan anders!

Wil je nog meer bierstijlen ontdekken? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...