7 Hop 7 Grain DDH IPA
Bier en eten Bier Reviews

Brulo – 7 Hop 7 Grain x Tarte Tatin met peer & blauwe kaas

Zaterdag 15-04-2023 Geproefd en geschreven door… Bor Nippelreus! Voor de recente samenwerking tussen Ondernulpunt & Speciaalbierwereld.nl is een van de bieren die ik gekregen heb om te proeven en pairen de Brulo – 7 Hop 7 Grain! Ik pairde deze 0.0% IPA met een Tarte Tatin met peer en blauwe kaas.

Over Brulo

Brulo is een brouwerij uit de Schotse hoofdstad Edinburgh. Sinds 2019 vloeit er alcoholvrij bier uit de ketels van Brulo, want Brulo brouwt alleen alcoholvrije bieren. Dat Brulo mooie bieren maakt is bij mij inmiddels wel bekend. Dit keer mocht ik de 7 Hop 7 Grain proeven, dit is een Double Dry Hopped IPA. En natuurlijk alcoholvrij.

7 Hop 7 Grain : Review

Zoals de naam al doet vermoeden is dit bier een Double Dry Hopped IPA gebrouwen met 7 hopsoorten en 7 graansoorten. De graansoorten kan ik niet terugvinden, de hopsoorten staan gewoon vermeld op het blik: Nelson Sauvin, Sabro, Simcoe, Azzaca, Citra, Columbus en Mosaic. Bij het inschenken schrik ik even, want de kleur is wel heel licht. Gelukkig is de smaak sterker dan de kleur 🙂 De hop komt mooi terug in de smaak. Naast dat deze IPA alcoholvrij is, is dit bier ook nog eens vegan.

Foodpairing met een homemade Tarte Tatin

Bij dit bier heb ik een tarte tatin van peren met walnoot en blauwe kaas gegeten. Het zoete van de peren is een mooie tegenhanger van het bittertje van de hop. En ja blauwe kaas kan wat mij betreft overal bij.

De Tarte Tatin heb ik zelf gebakken naar recept van Rutger Bakt. Mijn baksel was niet zo strak als die van Rutger, maar de smaak was prima.

Benieuwd naar nog meer foodpairings of reviews? zoek dan even verder op onze website! Meteen dit bier in huis halen? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...