Geplaatst op Geef een reactie

Brouwers (Brouwerijen) van de Maand Februari 2019

Vanaf deze maand zal er elke maand een mailing uit gaan waarin een aantal brouwers worden voor gesteld! Om je in te schrijven voor deze mailing klik hier

Deze maand worden de brouwers HappyFace Beers uit Heemskerk en Berging Brouwerij uit Purmerend uitgelicht. Check hieronder de bieren van deze mooie Noord-Hollandse craftbrewers.

HappyFace Beers, Heemkerk (N-H)
Er waren eens vier bierliefhebbers die samen een biertje gingen brouwen, zo simpel kan iets beginnen. Tijdens het brouwen ontstonden wilde plannen, zelfs enkele goede ideeën en er begon zowaar een sprankje ambitie te ontstaan. “Wij zouden toch wel in staat moeten zijn om een fatsoenlijk biertje te brouwen?” was de gedachte en de rest is geschiedenis……Dit heeft geleid tot de oprichting van HappyFace Beers met als doel om bier te brouwen in de geest van de klassieke stijlen. Verwacht dus geen uitzinnige viermaal gelagerde kriekbieren met een rum finish van ons, maar reken op een frisse Tripel, een verwarmende Dubbel, een Bock voor de herfstavonden, een IPA voor op het terras en een Stout omdat een mens ook wel eens iets anders lust dan koffie.Na vele testbatches met de diverse bieren zag op 10 januari 2017 het eerste biertje (de Tripel) officieel het levenslicht waarna de andere bieren een voor een worden toegevoegd aan de range.Hiermee is een middagje brouwen in een achtertuin uitgegroeid tot een echt biermerk waar de makers druk mee bezig zijn, overigens zonder te vergeten er ook plezier aan te beleven!

CORE-RANGE BIEREN

TRIPEL
Hop: Magnum, Chinook en Citra
Mout: Pils en Tarwe
Adds: Sinaasappelschil en Koriander
8% vol
Een frisse Tripel met een duidelijke fruitige citrus geur en een lange prettige nasmaak met het bittere van de sinaasappelschil.
Fust 20 liter: € 89,00 ex btw ******* Doos 24*33cl: € 42,50 ex btw
IPA
Hop: Galena en Citra
Mout: Pils, Amber, Cara en Munich
7% vol
IPA met een stevig bitter en een duidelijk hoppige geur door een flinke toevoeging van de Citrahop tijdens de lagering.
Doos 24*33cl: € 42,50 ex btw
Stout
Hop: Magnum en Saaz
Mout: Pale, Amber, Special B en Roast
6% vol
Een stout waarin de geroosterde mouttonen begeleid word door een puur chocolade bittertje, in de nasmaak blijft de cacao mooi hangen
Doos 24*33cl: € 42,50 ex btw
Bock
Hop: Hallertauer en Saaz
Mout: Pils, Munich, Cara, Munich en Chocolade
Adds: Kandijsuiker
8% vol
Een stevige bock met tonen van caramel en een vleugje chocolade wat in balans is met een zacht bittertje.
Doos 24*33cl: € 42,50 ex btw

SEASONALS & SPECIALS (LET OP: Beschikbaar vanaf Maart 2019)

Scapegoat
Hop: Tettnanger, Saaz, Citra, Cascade
Mout: Tarwe, Pils, Cara
6,5% vol
De HappyFace Scapegoat is een ongefilterde Weizen-IPA waarin het typische Weizen karakter is aangevuld met een Citra/Cascade dry-hopping.
Fust 20 liter: € 89,00 ex btw ******* Doos 24*33cl: € 42,50 ex btw
Session IPA
Fijne dorstlesser met 3,5% alcohol. Dit bier is gedryhopt met Amarillo en de wat minder bekende Nelson Sauvin hop die een wat “witte wijn”-achtige aroma oplevert en het tot een fris biertje maakt.
Fust 20 liter: € 89,00 ex btwBerging Brouwerij, Purmerend (N-H)
Het is onze missie om gewoon geweldig bier te brouwen. Van goede kwaliteit. Met passie gebrouwen. Ongecompliceerd en toch bijzonder. Berging maakt gewoon bijzonder en superlekker. Kwaliteit komt in onze bieren boven drijven door het ambachtelijke proces van bierbrouwen te combineren met formule-innovatie. Dat betekent open staan voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Traditionele smaken opnieuw uitvinden en duurzame recepten ontwikkelen. Voor onszelf én voor anderen.We doen het allemaal in onze eigen bierbrouwerij in Purmerend.

Berging bier? Gewoon geweldig bier.

Punt.

CORE-RANGE BIEREN

B1 Weizen 5,6%
BESCHRIJVING
B1 is een fris, zacht en vol Weizenbier met tonen van banaan en kruidnagel. Gebrouwen zoals het hoort, zonder toevoegingen. Alleen de basisingrediënten water, mout, hop en gist zorgen voor het fantastisch frisse karakter van dit bier.Zie jij jezelf al in de zon zitten met dit overheerlijke Weizenbier?

LEKKER BIJ: Sushi en caesarsalade

DETAILS
Mout: Pils en Tarwe
Hop: Perle
Gist: 3068EBC (kleur): 12
IBU (bitterheid): 16
Drinktemperatuur: 6-8°C
Fust 20 liter: € 79,00 ex btw ******* Doos 24*33cl: € 32,90 ex btw
B2 Blond 6,5%
BESCHRIJVING
De B2 is een typisch Belgisch blond bier. Eigentijds, dat wel! Want voor het aroma is gebruik gemaakt van een Amerikaanse hopsoort. Dit bier is het perfecte tussendoortje.Gewoon geweldig blond bier. Punt. Als je van blond houdt natuurlijk.

LEKKER BIJ: Kaasplankje en oosters visgerecht.

DETAILS
Mout: Pils, Tarwe en Biscuit
Hop: Magnum, Cascade en Saaz
Gist: Belgian Abbaye
EBC (kleur): 16
IBU (bitterheid): 26
Drinktemperatuur: 10-12°C
Fust 20 liter: € 83,00 ex btw ******* Doos 24*33cl: € 33,50 ex btw
B3 Tripel 8,4%
BESCHRIJVING
Deze krachtige tripel (8,4% alc.) is gevaarlijk lekker en doordrinkbaar dus we hebben je hierbij gewaarschuwd! De gebruikte nobele hopsoorten zorgen voor een licht kruidig aroma en de toevoegingen van haver en tarwe geeft deze driegranen tripel een bijzondere body. Iedere slok is er iets nieuws te proeven…Keer op keer een glimlach op je gezicht dus!

LEKKER BIJ: Prosciutto ham en meloen, romige desserts met mango en passievrucht.

DETAILS
Mout: Pils, Tarwe en Haver
Hop: Magnum en Saaz
Gist: Belgian Abbaye
Toevoeging: Kristalsuiker
EBC (kleur): 14
IBU (bitterheid): 36
Drinktemperatuur: 8°C
Fust 20 liter: € 85,00  ex btw ******* Doos 24*33cl: € 33,50
B4 Saison 5,7%
BESCHRIJVING
De B4 Saison is het meest opvallende bier uit de B-serie van Berging Brouwerij. Dorstlessend én spicy. Dit biertype verovert de wereld met zijn droge en bruisende karakter. Gewoon lekker, maar toch heel bijzonder!Simpeler kunnen we dit zonnige bier niet omschrijven!

LEKKER BIJ: Spareribs en vettige visgerechten.

DETAILS
Mout: Pils, Tarwe en Caramout
Hop: Goldings
Gist: Belgian Saison
EBC (kleur): 15
IBU (bitterheid): 24
Drinktemperatuur: 6-8°C
Fust 20 liter: € 79,00  ex btw ******* Doos 24*33cl: € 32,90
B5 IPA 5,5%
BESCHRIJVING India Pale Ale is een extra hoppig biertype dat oorspronkelijk uit Engeland komt, maar door Amerikaanse hopsoorten een nieuw leven heeft gekregen. Vind je IPA’s vaak te bitter? Probeer dan de B5 eens! Een fruitige IPA met aangename bitterheid en een fantastisch perzik-aroma. Lékker bitter… het kan! Bij Berging dan.

LEKKER BIJ: Indiase curry en BBQ grilled meat.

DETAILS:
Mout: Pale, Tarwe en Caramout
Hop: Amerikaanse hopsoorten
Gist: US-05
EBC (kleur): 18
IBU (bitterheid): 54
Drinktemperatuur: 8-10°C
Fust 20 liter: € 88,00  ex btw ******* Doos 24*33cl: € 34,60
B6 Quadrupel 9,5%
BESCHRIJVING: Deze quadrupel is een lekker vol en rond bier met 9,5% alcohol. In Belgische stijl gebrouwen met donkere kandijsuikers. De B6 heeft een perfecte balans tussen zoet, bitter en complexe fruitsmaken met rozijnen, dadels en vijgen. Bij iedere slok ontdek je iets nieuws!Een speciaalbier waarvan je hoopt dat de fles nooit leeg gaat…

LEKKER BIJ: Hertenbiefstuk met rode biet en blauwe kaas.

DETAILS: 
Mout: Pale Ale, Munich, Cara 120, Special B, Aroma 50 en Caramunich 3
Hop: Magnum
Gist: BE-256
Toevoeging: Donkere kandijsuikers
EBC (kleur): 34
IBU (bitterheid): 34
Drinktemperatuur: 12°C
Fust 20 liter: € 95,00  ex btw ******* Doos 24*33cl: € 39,05Kijk eens rond op onze website, voor de rest van de brouwerijen waar wij mee werken. Je mag ons ook gewoon een mailtje sturen dan krijg je een overzicht van alle brouwerijen waar wij de prachtige craft beers van verkopen.

https://www.facebook.com/speciaalbierwereld.nl/

Cheers!! 🍻🍻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *