Familie Geraards Brouwerij Stijl
Brouwerijen

Brouwerij Stijl, Almere, Flevoland, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 04-01-2021 Brouwerij Stijl uit Almere in Flevoland wordt gedreven door familie Geraads. Raymond is de brouwer en bierkeurmeester dus helemaal gek van bier. Anneke het creatieve brein en verantwoordelijk voor de taken achter de schermen. Ook Anneke kan een aardig biertje brouwen. Onze zoontjes zorgen voor leven in de brouwerij. 

Het ontstaan van Brouwerij Stijl uit Almere

De passie van Anneke en Raymond voor het bierbrouwen is ontstaat in het bourgondische zuiden. Na het proeven van vele mooie Belgische bieren brouwde Anneke en Raymond zelf een aantal brouwsels. Onze reizen naar Amerika inspireerden ons tot meer experimentele bieren. Nu kunnen we dit combineren in onze eigen brouwerij in Almere en delen we dit graag met de rest van Nederland.

Anneke

Anneke is het creatieve brein! Zij bedenkt van de namen van bieren, de ontwerpen en beheert de Social Media. Ook is Anneke regelmatig als brouwmeesteres in het Bierlab in Almere te vinden. De administratie en organisatie moeten ook geregeld worden, hier is Anneke ook verantwoordelijk voor. De achtergrond van Anneke ligt in culturele antropologie en vooral digitalisering. Hierdoor is het niet gek dat zij de socials van Brouwerij Stijl beheert.

Raymond

Raymond is de keur- en brouwmeester. Hij is het mastermind achter de recepten van de Stijl-bieren en “Pietje Precies” als het gaat over het brouwproces. Als hij begint te praten over bier houdt hij niet meer op. Neem dus je tijd wanneer je een gesprek over bier begint.

Brouwerij Stijl, Almere, Flevoland, NL

Brouwerij Stijl beschikt over een zelfstandige bierbrouwerij in Almere. De brouwerij werdt opgericht is 2015. Dit noemen wij het Stijl Bierlab. Hier ontwikkelen we de recepten en worden zeer kleinschalige brouwsels gemaakt. Daarnaast brouwen ze ook op grotere brouwinstallaties bij collega-brouwers.  Dit geeft Anneke en Raymond de mogelijkheid te experimenteren, maar ook voldoende te produceren voor de grotere klantvraag. Raymond en Anneke vinden het erg belangrijk om het bier zelf te brouwen, ook als dit niet op onze eigen installatie is. 

Wil je meer weten over Brouwerij Stijl uit Almere? Klik dan hier.

Doe social met Brouwerij Stijl en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd.

Brouwerij Info:

  • Plaats: Almere
  • Opgericht: 2015
  • Type Brouwerij: Huur Brouwerij
  • Proeflokaal: Nee
  • Website: www.brouwerijstijl.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@brouwerijstijl.nl

Maak nu kennis met nog meer brouwerijen!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...