Nevel
Bier Nieuws

Brouwerij Nevel neemt afscheid van Honigcomplex Nijmegen

Per 31 december moet Nevel Wild Ales haar huidige pand op het Honigcomplex Nijmegen definitief verlaten. Het Honigcomplex wordt gesloopt/gerenoveerd en maakt plaats voor nieuwe woningen. Nevel neemt afscheid van het Honigcomplex door middel van een afscheidsweekend genaamd ‘Het Grote Slotstuk’: een bierfestival op zaterdag 11 december en een kerstmarkt op zondag 12 december.

2021 was bijzonder en mooi

Het jaar dat ze ‘Het Beste Bier van Nederland 2021’ winnen met Meander en het jaar dat er een succesvolle crowdfunding is geweest om de verhuizing en investeringen te kunnen financieren. Maar ook het jaar dat Nevel definitief afscheid neemt van de locatie waar het ooit begon.

Sinds 2014 startte het avontuur op het Honigcomplex, waar Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen begonnen met Katjelam in de Smeltkroes. Mattias Terpstra: “Sinds 2016 zijn we verhuisd naar het huidige pand waar de geboorte van Nevel was. Sindsdien hebben we flink aan de weg getimmerd en naam gemaakt in de brouwerswereld. Destijds brouwden we nog 50hl, inmiddels zitten we op de 500hl. Ook hebben we het Proeflokaal geopend en zijn we gegroeid naar 5FTE.

Waar gaat Nevel nu heen?

Vanaf 2022 bevindt Nevel zich op de nieuwe locatie, gelegen in Nijmegen-Noord op de Rondweg 5. Terpstra: “Het is een tijdelijke locatie, in ieder geval voor de komende 3 jaar. De locatie ligt minder centraal dan onze huidige locatie, maar het is alsnog erg toegankelijk. Het Proeflokaal verhuist ook mee, en ondertussen zijn we op zoek voor een extra locatie voor het Proeflokaal in  Nijmegen-centrum. In december starten we met de verhuizing. We verwachten in januari helemaal over te zijn.”.

Het Grote Slotstuk

Het afscheid van Nevel op het Honigcomplex wordt een weekend lang gevierd door middel van een bierfestival en kerstmarkt. “We willen het afscheid toegankelijk houden voor iedereen die Nevel een warm hart toedraagt. Van vrienden en bekenden, tot liefhebbers en fans. Gezien de animo, maar voor de veiligheid rondom COVID-19, hebben we besloten het in twee dagen te vieren.”

Op zaterdag 11 december organiseert Nevel een (mini) bierfestival samen met vriendenbrouwerijen die Nevel dichtbij het hart liggen, zoals o.a. De Kromme Haring, Tommie Sjef Wild Ales, Butchers Tears, Brauerei Kemker Ên Eylenbosch. Daarnaast zal er ook lekker eten verkrijgbaar zijn en kunnen mensen genieten van live-muziek. 

 Op zondag 12 december organiseert Nevel een kerstmarkt met verschillende lokale leveranciers. “Van kaarsen tot brood, vanalles vind je op de kerstmarkt.” Het complete programma Ên updates wordt bekendgemaakt in het Facebook-event (https://www.facebook.com/events/328944979040293). Entree voor beide dagen is gratis.

Openingstijden:

Zaterdag 11 december bierfestival: va 14:00

Zondag 12 december kerstmarkt: va 13:00

Locatie:

Brouwerij Nevel, Waalbandijk 8D, 6541 AJ Nijmegen

Wil je meer nieuws lezen over Nevel uit Nijmegen? Klik dan snel hier.

Dit vind je misschien ook leuk...