Brouwerij Lost - Michiel
Bier Reviews

Brouwerij Lost – Michiel : Review

Maandag 07-08-2023 Geproefd en geschreven door… Dimitri Zafiriadis In de samenwerkingsreeks tussen biercheque en een aantal van hun partners heb ik de Brouwerij Lost – Michiel geproefd. Dit bier was een verjaardagsbier van Brouwerij Lost.

Michiel is een mooie Double Dry Hopped NEIPA die gebrouwen ter ere van het 2 jarige bestaan van Lost uit Zaandam. Er zijn in totaal 3 bier gebrouwen voor de tweede verjaardag van de brouwerij. Lorenzo, Stan en Michiel (de 3 mannen achter de brouwerij) mochten allemaal een bierstijl kiezen die ze graag bebouwen zagen worden door Lorenzo. 

Algemene Info

Naam: Michiel 2nd Anniversary

Stijl: DDH NEIPA

Percentage: 6.5%

Review van Michiel

Geur van Michiel

Volle bak tropisch fruit! Ik ruik ananas, perzik en in de verte mango. De geur kwam me echt meteen tegemoet toen ik het blik opende. Een fruitmandje was er niets bij.

Zicht van Michiel

Het hier heeft een echt mooie schuimkraag. Een hele stevige witte en vooral fijne schuimkraag, nagenoeg geen bellen erin. Dat maakt mij altijd zo vrolijk! 

Voor de rest ziet hij er erg sappig uit, door de mooie gele oranje kleur. Zoals een NEIPA hoort te zijn is het bier erg troebel. Een tweeschijn kun je het bijna niet meer noemen, hij is gewoon dik hazy!

Smaak van Michiel

Ook in de smaak is dit bier een fruitsalade. Het is echt totaal mijn ding vooral in deze tijd van het jaar. Er zit nagenoeg geen bitter in dit bier. 

Ik herken ook in de smaak vooral dat tropische fruit. Ananas en perzik voeren de boventoon aan de fruitig kant. Ook vind ik de smaak erg vol en zelfs een beetje romig. Een hele mooie body dus.

Toen ik uiteindelijk op het blik las dat er hinten van  vanille en kokos in zaten, verklaarde dat de romigheid.

Dimi’s Oordeel

Zoals ik eerder al zei, dit is absoluut “my cup of tea”! Ik ben een groot fan van NEIPA’s en dan vooral in deze tijd van het jaar. Ook dit bier van Lost is echt een serieuze topper. Het bier heeft alles wat een NEIPA zou moeten hebben. Een fruitbom en niet al teveel bitter. Ik ben fan! Jammer dat ik de rest van de toegestuurde bieren heb verdeeld over mij mede-recensenten! Aan de andere kant, ook die gun mooie bieren om te drinken!

Foodpairing

Over het algemeen wordt er gezegd over een NEIPA dat deze bierstijl lekker gaat met curry’s.  Helaas ben ik daar geen fan van, dus ik zou dit bier combineren met een fajita met kruidige kip. Uiteraard hoort hier wel een huis- en vers gemaakte guacamole bij 😉. 

Wisten jullie dat je de bieren van Lost ook kunt kopen met de Biercheque?

Ook daarom is deze review een samenwerking tussen Biercheque, Brouwerij Lost & Speciaalbierwereld.nl.

Meer reviews lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...