Brouwerij Lost - Enigma
Bier Reviews

Brouwerij Lost – Enigma : Review

Zaterdag 05-08-2023 Geproefd en geschreven door… Alexander de Beun alexander proeft en beoordeeld vandaag Enigma van Lost uit Zaandam. Dit is een review in de samenwerkingsreeks tussen Speciaalbierwereld.nl, Biercheque en een aantal van hun partners. Dit maal dus een bier van Brouwerij Lost als tweede bier.

Brouwerij Lost

Begonnen met een brouw-wedstrijd in de vriendengroep, uitgegroeid tot een brouwerij die kwalitatief mooie bieren op de markt brengt! Dat is het verhaal van Lost in een notendop. Lorenzo en Stan begonnen dit avontuur samen, later is Michiel erbij gekomen en toen was het team compleet. De missie van Lost is om bieren zonder grenzen te brouwen!

Brouwerij Lost – Enigma

Stijl: Double Dry Hopped New England IPA

ABV: 7,2%

Het eerste wat opvalt in de geur is het sterke verse hoparoma, gevolgd door een goede hint van zoet en rijp fruit. In de afdronk merk je, niet geheel onverwachts, het sterke hoparoma direct terug. Uiteraard typisch voor een ‘ge-dry-hopped’ IPA , waar de hopsmaak centraal komt te staan.

Dat is bij dit bier

ook zeker van toepassing. Om dat te balanceren zit er ook een redelijk fruitige/tropische tint in, een goede aanvulling op de hop en geeft het in het totaal een erg volle smaak. Waar na korte tijd het zoete en fruitige snel wegvalt in de smaak, blijft het bittere nog langer opmerkbaar. Over het algemeen een mooi bitter, smaakvol bier maar aan de andere kant ook verfrissend.

Eindoordeel: 8.0/10.0

Foodpairing-tips bij de Enigma:

  • Pittige gehaktballetjes
  • Pulled Beef Taco’s met koriander & limoen

Ook Lost is aangesloten bij Biercheque! Met de cadeaukaart van Biercheque kun je dus in de webshop van Brouwerij Lost bieren kopen. Op zoek naar nog meer toffe reviews? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...