Eclipse
Bier en eten Bier Reviews

Brouwerij Lost – Eclipse : Review

Zaterdag 05-08-2023 Geproefd & geschreven door… Tom van Baalen Namens Speciaalbierwereld.nl en Biercheque heb ik voor jullie de Eclipse van Brouwerij Lost uit Zaandam geproefd en beoordeeld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze brouwerij nog niet gehoord heb dus ik ben benieuwd.

Eclipse onder de loep

Tijdens het inschenken zag ik dat het een mooi hazy bier was met een duidelijke oranje kleur. Het bier heeft een goede dikke stevige schuimkraag. De smaak is vooral zoetig en ik lijk naast wat citrus en tropisch fruitsmaken sinaasappel te ontdekken. Met zijn 7.2% is het een erg gevaarlijke doordrinker met een aanwezige bitter in de afdronk,

Foodpairing met deze DDH NEIPA van Lost

Door de Eclipse te combineren met een ouderwetse hamburger van de bbq met gebakken uitjes, tomaat, sla, mayo en curry en een vers afgebakken broodje valt het bittertje en het (niet vervelende) wrange van het bier nagenoeg weg en heb je een mooie combi 🍔🍺

Wat ik nog wel extra wil vermelden is dat het lijkt alsof de smaak steeds sterker wordt naarmate je hem nuttigt. Dat vind ik altijd een hele goede eigenschap en dat hebben niet veel bieren.

Op Untappd krijgt deze een 4.25 van mij.

Meer reviews en foodpairings lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...