Brouwerij Kompel - Kolenwasserij
Bier Reviews

Brouwerij Kompel – Kolenwasserij : Review

Zaterdag 03-09-2022 / Geproefd en geschreven door… Tom van Balen! De Brouwerij Kompel – Kolenwasserij uit Maasmechelen word dit keer gereviewd door Tom. Deze zwaardere IPA van om en nabij 8.0% is genuttigd in het mooie najaarszonnetje in september.

Brouwerij Kompel – Kolenwasserij IPA

De Kolenwasserij IPA heeft een mooie volle oranje kleur en een wat pittig alcoholpercentage van 8.0% en een IBU van 45. Omdat deze IPA een wat hoger percentage heeft, had ik niet verwacht dat de Kolenwasserij zo’n tropische smaak heeft.

Ik vind vooral citrus en een volle kruidige smaak terug. Bij elke slok wordt de smaak maar voller en smaakvoller nu het glas steeds leger raakt… Helaas heb ik van de Brouwerij Kompel – Kolenwasserij maar 1 flesje meegenomen.

Door het kruidige karakter van de smaak zou dit ook zo een mooie herfst-IPA kunnen zijn. Vandaar ook gedronken in het september-zonnetje! Toch stiekem nog even terug naar die tropische vakantie ;).

Proost, Tom

Check nu snel hier welke bieren Tom en onze andere recensenten hebben geproefd en beoordeeld! Voor andere bierige dingen klik je hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...