Brouwerij Homeland
Brouwerijen

Brouwerij Homeland, Amsterdam, Noord Holland, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis In hartje Amsterdam op de oude marinewerf, worden de unieke bieren van Brouwerij Homeland gebrouwen. De bieren worden gebrouwen door een stel onafhankelijke en eigenzinnige avonturiers. Ambacht, smaaksensaties en kwaliteit smelten samen op deze bijzondere locatie en dat proef je terug in de bieren.

Het ontstaan van Brouwerij Homeland

In 2016 begonnen Koen Vollaers en Joost Carlier Brouwerij Homeland, op de oude werf van de marine in hartje Amsterdam. Het idee was dat dit een plek moest worden waar iedere bierliefhebber zich thuis zou voelen. Bart Maes een brouwerszoon heeft zich eind 2017 na een goed avondje bier drinken, bij dit tweetal gevoegd. Deze avonturiers voelen zich helemaal thuis hier op deze historische locatie. Ondertussen staat er een hypermoderne en ook duurzame brouwerij, waar elk jaar weer een mooi en vernieuwend assortiment uitkomt.

Ambitieus, prijswinnend & groeiende

In de afgelopen 6 jaar is het team van brouwerij Homeland uiteraard gestaag gegroeid. Intussen werken er ongeveer 10 teamleden. Dat Homeland ambitieus is, blijkt wel uit de uitslag van de Dutch Beer Challenge 2022! Hier werden maar liefst 4 prijzen veroverd door brouwerij Homeland; respectievelijk 2 keer goud en 2 keer zilver. Dit motiveert deze helden uiteraard om alleen maar te groeien en nog beter te worden.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Homeland is continu bezig om te verduurzamen. Uiteraard begint dit al bij het inkopen van de grondstoffen, dit gebeurt namelijk zo lokaal mogelijk. Daarnaast draait de brouwerij op een elektrische stoomgenerator en het Marine-terrein waar de brouwerij is gevestigd, is volledig voorzien van groene stroom. Door een innovatief energiesysteem, beperken ze het waterverbruik en warmteverlies. Het blijven uiteindelijk brouwers, dus het meest trots zijn ze op hun high-tech Meura Mashfilter, hiermee halen ze het beste en maximale rendement uit de gebruikte ingrediĆ«nten. Als laatste wordt de bostel (het “afval” na het brouwproces) weer weggebracht naar de varkens van Boerderij Lindehoff.

Waar kan ik de bieren van brouwerij Homeland vinden?

Ondertussen zijn de bieren van brouwerij Homeland door heel Nederland te verkrijgen in veel Mitra’s. Daarnaast vind je de blikken ook steeds vaker in verschillende horeca zaken in het land. Ook in verschillende supermarkten en bierspeciaalzaken kun je dit gerstenat uit Amsterdam krijgen. Maar, uiteraard kun je in de webshop van Homeland of in de brouwerij ook altijd de bieren kopen.

Doe social met brouwerij Homeland en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Amsterdam
  • Opgericht: 2016
  • Type Brouwerij: Productiebrouwerij
  • Website: www.brouwerijhomeland.nl
  • Webshop: Ja
  • Proeflokaal: Ja – Kattenburgerstraat 5-27, 1018JA, Amsterdam
  • Contact: info@brouwerijhomeland.nl

Naast brouwerij Homeland hebben we nog veel meer brouwerij in Nederland, check ze hier! Wil je nog meer nieuwtjes over brouwerijen, festivals en andere bierige dingen lezen? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...