Brouwerij Frontaal Hazebro's Asher
Bier Nieuws

De 3e broeder van Brouwerij Frontaal: Hazebro’s Asher

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 19-02-2021 Het is vrijdag, we bereiden ons rustig voor op het weekend wat prachtig schijnt te gaan worden. Vandaar ook prachtig nieuws over een prachtig bier.

Sinds vorig jaar september zijn de Brouwerij Frontaal Hazebro’s op de markt. Dit is een serie Double New England IPA’s die de tanks in Breda uitknallen! Ondertussen is de derde broeder uit genaamd Asher!

New England IPA’s (NEIPA)

Sinds een aantal jaar is de bierstijl New England IPA (NEIPA) razend populair in Nederland. Het is een hele mooie toegankelijke bierstijl, die zowel voor de beginnende bierdrinker als voor de gevorderde bazen onder ons lekker is. De kenmerken van een NEIPA zijn over het algemeen dat de smaak erg fruitig is!

Wat deze stijl ook populair maakt, is het feit dat hij over het algemeen minder bitterheid bevat. Daarom is dit een heel mooi instap-bier wanneer je je eens wat meer wil verdiepen in de wereld van toffe bieren.

Een normale NEIPA bevat vaak om en nabij de 5,0% – 6.0% alcohol, wat prima te doen is. Wanneer je richting een Double NEIPA schiet het alcoholpercentage vaak al snel richting 7.0% à 9.0%. Deze variant ligt wat meer in de smaak van de gevorderde bierdrinker. De echte waaghalzen zullen regelmatig kiezen voor de Triple NEIPA! Hoog in de alcohol (vanaf 9.0% en meer) en vaak ook wat meer bitterheid dan een normale NEIPA.

Hazebro’s Asher van Brouwerij Frontaal

De Asher is het 3e bier in de serie van Frontaal uit Breda. Na de Hazebros: Chad & de Hazebros: Jackson wat beide ook Double NEIPA’s waren nu de Hazebro’s Asher! Wederom een mooie fruitige NEIPA met een alcoholpercentage van 8.5% met een hele mooie stevige bitterheid richting de afdronk. De sappigheid van de HBC222 en Athanum-hoppen in combinatie met de Simcoe-hop maak dit weer een prachtige “Parel van het Zuiden” 😉 ! Asher is mooi in balans met heerlijke smaken van tropisch fruit en een goede bitter. Ik denk dat aankomend weekend een perfecte setting zal zijn in het zonnetje rond de 17 graden met een Hazebro’s Asher… Wat wil je eigenlijk nog meer?

Bestel nu je Hazebro’s Asher in de webshop van Brouwerij Frontaal uit Breda.

Wil je nou niets missen van de nieuwtjes in de bierwereld? volg ons op Instagram en like ons op Facebook.

Ben je nog niet uitgelezen? klik dan hier om nog meer te ontdekken!

Cheers op het mooie weekend.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...