de 7 Deugden - Stevig + Royaal
Bier Reviews

Brouwerij de 7 Deugden – Stevig + Royaal : Review

Zondag 2 April 2023 Geproefd & geschreven door… BierMich! Betrekkelijk lang geleden alweer schreef ik reviews over een aantal  heerlijke bieren van Brouwerij De 7 Deugden (D7D) daarom proefde ik nu de 7 Deugden – Stevig + Royaal. Op de site is inmiddels ook het verhaal van de brouwerij met een prachtige foto van het team geplaatst.

Omdat het weer tijd werd om te proeven heb ik van deze sociale brouwerij een volgend bier geproefd en beoordeeld, de Imperial Stout, Stevig + Royaal. Met dit bier, dat gebrouwen is met geturfde whiskeymouten, sluit ik, op een dag in april dat de lente eindelijk lijkt te beginnen, de winter af!

Lees hieronder mijn bevindingen…

Technische Informatie over de 7 Deugden – Stevig + Royaal

 Welk bier: Imperial Stout, Stevig + Royaal

Bierstijl: Imperial Stout, double

Alcoholpercentage: 8,5%

Ingrediënten: Water, gerstemout, havervlokken, rijstvlokken, rietmelasse, hop en gist.

IBU: ?

EBC: ?

Kleur/zicht: donker-bruin, helder bier dat levendig is en een dikke, lang blijvende, bruine schuimkraag heeft. 

Geur: Een typisch voor de stijl geurprofiel van koffie, karamel en, door het gebruik van de whiskeymouten, rook.

Smaak: deze imperial stout is een stout met een stevig volmoutig karakter. In de smaak zijn heel duidelijk noten van koffie en rook aanwezig. Ook lijkt er , door de rietmelasse, een zacht, honingachtig licht zoetje in de smaak aanwezig. Als een echte imperial stout, drinkt dit bier royaal bitter af. 

Wat vindt BierMich van de 7 Deugden – Stevig + Royaal

Wederom een deugdelijk gebrouwen bier deze de 7 Deugden – Stevig + Royaal! Ik werd al blij bij het ruiken van dit bier en dan met name vanwege het rokerige in de geur. De whiskeymouten die gebruikt zijn, zijn dus daadwerkelijk peated en dat belooft ook wat voor de smaak! En inderdaad komt de rook heel mooi terug in de smaak, naast de koffietonen en het verrassende zachte zoetje dat geen karamel-zoet is, zoals vaker bij deze bierstijl, maar een honingachtig zoet. Ik vind dat D7D, wederom door het toevoegen van een speciaal ingrediënt in het brouwproces, laat zien dat zij creativiteit en brouwkennis in huis hebben!  

Score (van 0-5): 4,25

Over de brouwerij(en)

Brouwerij De 7 Deugden, ofwel D7D, is een sociale onderneming in Amsterdam, waar mensen die niet makkelijk een baan vinden aan het werk zijn en wiens talenten worden benut. Hiermee wil de brouwerij deze mensen kansen geven en hen mee laten doen in de samenleving. De brouwerij wil hierin een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen.

Naast deze sociaal-maatschappelijke doelstelling wil de brouwerij natuurlijk ook goede, gewone en bijzondere bieren brouwen. Er worden geen 7, maar wel zo’n 15 verschillende bieren gebrouwen, van pils tot stout! Ontdek de 7 deugden hier!

Tot de volgende proef!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...