De 7 Deugden - Saison
Bier Reviews

Brouwerij De 7 Deugden – Saison : Review

Maandag 05-09-2022 / Geproefd en geschreven door… BierMich! Het deed mij deugd toen Dimitri mij vroeg om 3 bieren van Brouwerij De 7 Deugden (D7D) te proeven, want ik vind dit een mooie brouwerij door hun sociaal-maatschappelijke doelstelling alleen al. Ik heb nog niet veel bieren van deze brouwerij geproefd, dus spannend om te onderzoeken of de brouwerij ook wat brouwkunsten betreft deugt! Dimitri gaf mij mee: een Saison, een Blond en een Tripel. In deze review beoordeel ik De 7 Deugden – Saison! Lees hieronder mijn bevindingen…

Welk bier: Saison

Bierstijl: saison/farmhouse ale

Alcoholpercentage: 4,5%

Ingrediënten: Water, gerstemout, tarwemout, hop en gist.

IBU: ?

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is lichtblond van kleur, troebel en heeft een romige, witte schuimkraag die snel inzakt en verdwijnt. 

Geur: de geur is vooral gistig. Je ruikt de saison-gist, waarmee een kruidige, ietwat grassige geur samengaat. Verder een tikkeltje citrus in de geur te bekennen.

Smaak: De smaak van dit bier is droog, peperig, lekker licht hoppig en bijzonder soepel, maar zeker niet licht of waterig. Er komen citrustonen naar boven en uiteindelijk is de afdronk bitter.

Wat vind BierMich van De 7 Deugden – Saison?

De 7 Deugden – Saison heeft een bronzen medaille gewonnen op de Dutch Beer Challenge van 2022. Een prijswinnaar dus en in mijn ogen, en vooral naar mijn smaak, is dat terecht! Want dit is een saison, zoals een saison hoort te zijn. Dorstlessend, droog, doordrinkbaar en donders lekker. Hard werken en de dorst lessen met een saison, waarvoor de bierstijl uit het agrarische Henegouwen in België ooit bedoeld is, gaan volgens mij prachtig samen! Dit bier is wat mij betreft 1 van de 7 deugden!

Score (van 0-5): 4,25

Over de brouwerij(en)

Brouwerij De 7 Deugden, ofwel D7D, is een sociale onderneming in Amsterdam, waar mensen die niet makkelijk een baan vinden aan het werk zijn en wiens talenten worden benut. Hiermee wil de brouwerij deze mensen kansen geven en hen mee laten doen in de samenleving. De brouwerij wil hierin een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen.

Naast deze sociaal-maatschappelijke doelstelling wil de brouwerij natuurlijk ook goede, gewone en bijzondere bieren brouwen. Er worden geen 7, maar wel zo’n 15 verschillende bieren gebrouwen, van pils tot stout!


Tot de volgende proef!

Wil je nog meer reviews lezen? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...