Bock + Sprong
Bier Reviews Bockbier

Brouwerij De 7 Deugden – Bock + Sprong : Review

Zondag 06-11-2022 Geproefd en geschreven door… BierMich! Weten jullie nog dat ik deze zomer 3 heerlijke bieren van Brouwerij De 7 Deugden (D7D) heb mogen proeven en beoordelen? En hebben jullie het verhaal van de brouwerij met die prachtige foto van het team op deze site gezien? Van deze sociale brouwerij ga ik een volgend bier proeven en beoordelen, de Bock + Sprong, een geschikt bier voor deze herfstige dagen, lijkt me

Lees hieronder mijn bevindingen…

Technische informatie over de Bock + Sprong

Welk bier: Bock + Sprong

Bierstijl: Bock, traditioneel

Alcoholpercentage: 7,0%

Ingrediënten: Water, gerstemout, havervlokken, hop, gist en rozijnen.

IBU: 30

EBC: ?

Kleur/zicht: een mooi roodbruin, helder bier dat zeer levendig is en een dikke, lang blijvende, iets bruine schuimkraag heeft. 

Geur: deze bock laat zich niet makkelijk kennen door zijn geur. Waarschijnlijk helpt de dikke, dichte schuimkraag hierbij. Ruikend boven de fles komt een lichte karamelgeur voorbij.

Smaak: dit is een bock met een volmoutig karakter dat vooral in de smaak sterk tot uitdrukking komt. Eerst is er karamel-zoet, daarna mout-bitter en tenslotte rolt de zoete fruitsmaak van rozijnen nog lang over de tong, vergezeld van een klein vleugje zoethout.

Wat vindt BierMich van de Bock + Sprong?

Op het etiket staat onder de naam van dit fraaie bockbier: karamel + rozijnen. Ja, dit zijn inderdaad de zoete elementen in geur en vooral smaak. Gelukkig is er ook de volle moutbitterheid, die zich tussen karamel-zoet en rozijnen-fruit-zoet, beweegt, maar niet de afdronk overheerst. Deugdelijk gebrouwen, hoor, dit herfstfeestje voor de tong! 

Score (van 0-5): 4,25

Over de brouwerij(en)

Brouwerij De 7 Deugden, ofwel D7D, is een sociale onderneming in Amsterdam, waar mensen die niet makkelijk een baan vinden aan het werk zijn en wiens talenten worden benut. Hiermee wil de brouwerij deze mensen kansen geven en hen mee laten doen in de samenleving. De brouwerij wil hierin een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen.

Naast deze sociaal-maatschappelijke doelstelling wil de brouwerij natuurlijk ook goede, gewone en bijzondere bieren brouwen. Er worden geen 7, maar wel zo’n 15 verschillende bieren gebrouwen, van pils tot stout! Ontdek de 7 deugden hier!

Tot de volgende proef!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...