De 7 Deugden - Blond
Bier Reviews

Brouwerij De 7 Deugden – Blond : Review

Zaterdag 10-09-2022 / Geproefd en geschreven door… BierMich! Zoals gezegd heeft Dimitri mij gevraagd om 3 bieren van Brouwerij De 7 Deugden (D7D) te proeven. Als eerste van de 3 deugden heb ik de Saison geproefd, nu is het de beurt aan De 7 Deugden – Blond van deze sociale brouwerij uit Amsterdam! Lees hieronder mijn bevindingen…

Welk bier: Blond

Bierstijl: Blond, Belgisch

Alcoholpercentage: 6,5%

Ingrediënten: Water, gerstemout, tarwemout, havervlokken, hop en gist.

IBU: ?

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is goudgeel van kleur, troebel en heeft een romige, stevige, witte schuimkraag. 

Geur: de geur is eerst vooral bloemig/hoppig en gistig, maar daarna fris fruitig met tonen van appel en peer.

Smaak: De smaak van dit bier is minder complex dan de geur, maar is wel mooi rond en vol. Je krijgt direct een volle bloemige smaak in de mond, die gevolgd wordt door het achterlaten van een eveneens volle bitterheid op de tong.

Wat vind BierMich van De 7 Deugden – Blond?

De brouwer noemt de 7 Deugden – Blond rond en sierlijk. Zag de naamgever van dit bier iemand voor zich, of had hij op dat moment daadwerkelijk dit bier in gedachten? Niets valt uit te sluiten, maar ik kan in deze korte omschrijving van dit bier helemaal meegaan. Deze blonde is niet heel spannend in de smaak, maar is daarin zeker wel smakelijk en vol en rond! De geur maakt dit bier sierlijk door de gelaagdheid en de heerlijke fruitigheid. En voilà, weer 1 van de 7 deugden erbij!

Score (van 0-5): 4,00

Over de brouwerij(en)

Brouwerij De 7 Deugden, ofwel D7D, is een sociale onderneming in Amsterdam, waar mensen die niet makkelijk een baan vinden aan het werk zijn en wiens talenten worden benut. Hiermee wil de brouwerij deze mensen kansen geven en hen mee laten doen in de samenleving. De brouwerij wil hierin een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen.

Naast deze sociaal-maatschappelijke doelstelling wil de brouwerij natuurlijk ook goede, gewone en bijzondere bieren brouwen. Er worden geen 7, maar wel zo’n 15 verschillende bieren gebrouwen, van pils tot stout!

Tot de volgende proef!

Bekijk hier welke er nog meer geproefd en besproken zijn op Speciaalbierwereld.nl!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...