Brouwerij de 7 deugden
Brouwerijen

Brouwerij De 7 Deugden, Amsterdam, Noord Holland, NL

Geschreven door: Brouwerij De 7 Deugden, 19-09-2022 Brouwerij De 7 Deugden is een sociale onderneming. Wij streven naar een arbeidsmarkt met een laagdrempelige toegang tot werk voor mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Wij zetten ons in voor een arbeidsmarkt zonder afstand.

Het ontstaan van De 7 Deugden

Brouwerij De 7 Deugden (D7D) werd officieel geopend aan de Osdorperweg in Amsterdam door Garmt Haakma in 2011. Zeven jaar later verhuisde de brouwerij naar de huidige locatie. 

Garmt is bijzonder. Garmt heeft in zijn vorige baan als P&O Manager een medewerker met autisme moeten ontslaan. Ondanks zijn commitment om deze jonge man een passende werkplek te geven, lukte dat destijds binnen die organisatie niet.

Garmt heeft Brouwerij De 7 Deugden opgericht omdat hij een passie heeft voor bier. Maar vooral omdat hij in de brouwerij een gewone baan kan aanbieden aan mensen voor wie dat ergens anders niet vanzelfsprekend is. Bij Garmt is iedereen welkom om mee te helpen. Hij kijkt graag naar wat iemand wel kan en niet naar wat iemand niet kan.

Filosofie van Brouwerij De 7 Deugden

De missie van de brouwerij is: “Brouwerij De 7 Deugden streeft naar een arbeidsmarkt met een laagdrempelige toegang tot werk voor mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is”. Voor ieder persoon is het belangrijk om een plek te hebben waar ze het gevoel hebben dat ze er toe doen, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar de sfeer veilig genoeg is om fouten te maken en daarvan te kunnen leren. Brouwerij De 7 Deugden is deze plek.

De liefhebbers van het bier van Brouwerij De 7 Deugden dragen een steentje bij waardoor Brouwerij D7D zoveel mogelijk mensen een kans op een gewone baan kunnen geven. D7D wilt een bron van inspiratie zijn voor andere ondernemingen in Nederland op het gebied van kleinschalig sociaal ondernemen. Het is de overtuiging van Brouwerij De 7 Deugden dat, met een beetje durf, creativiteit en geduld, iedere onderneming wel een plekje kan creƫren om een onbenut talen te laten (op)bloeien.

De bieren

Ondertussen brouwen ze om en nabij 15 verschillende bieren. Van een alcoholvrij bier tot een stout. En van een Gin infused blond bier tot een Black IPA. De range met bieren van brouwerij D7D is erg divers en daardoor ook compleet voor veel liefhebbers.

Waar kun je de bieren van brouwerij De 7 deugden vinden?

De bieren van Brouwerij De 7 Deugden zijn op landelijk niveau goed verkrijgbaar bij o.a. verschillende Gall & Gall vestigingen. Daarnaast zie je Brouwerij D7D steeds vaker in zijn onafhankelijke bierwinkels verschijnen. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan de brouwerij zelf of online in de webshop van Brouwerij D7D bestellen. 

Zou je de brouwzaal van dichtbij willen zien? Dan kan je een rondleiding, proeverij of workshop reserveren.

Doe sociaal met brouwerij De 7 Deugden:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Amsterdam
  • Opgericht: 2009
  • Type brouwerij: Productiebrouwerij
  • Website: https://de7deugden.nl/
  • Webshop: Ja
  • Proeflokaal: Ja – Akersluis 8D, 1066 EZ Amsterdam
  • Contact: klik hier!

Check hier welke ander brouwerijen er nog meer een brouwerijpagina op Speciaalbierwereld.nl hebben! Ook hebben wij al wat bieren van D7D gereviewd. Check die reviews snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...