Brouwerij Bliksem januari specials
Bier Nieuws

Brouwerij Bliksem Januari Specials

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 13-01-2021 Twee Brouwerij Bliksem Januari Specials zijn onderweg. Brouwerij Bliksem uit Breda staat voor uitdagende bieren. Traditionele stijlen met verrassende toevoegingen. De bieren van brouwerij Bliksem zijn altijd mooi rond en vol van smaak.

Overkill, overkill!!

Ter ere van Lemmy Kilmister van Mötorhead (de held van de mannen van Bliksem) hebben ze een dikke Double IPA van 8,3% gebrouwen. De naam van dit bier is: OVERKILL. In de ogen van brouwerij bliksem bestaat er geen overkill aan hop. In deze DIPA hebben in ieder geval een poging gewaagd om toch een overkill aan hop te creëren. De bekendere hoppen Azacca en Citra, plus een iets onbekendere HS1228-hop knalt dit bier lekker door.

The Ritual

The Ritual is een flinke American Barleywine van 13,3%. Volgens de mannen een ode aan de biergoden. Deze barleywine heeft een stevige moutigheid met een subtiel zoetje. Ook is er veel hop gebruikt. Door deze combinatie heeft de The Ritual complexiteit en een dikke body. Zoals de mannen van Bliksem zelf zeggen; een ritueel dat dit bier het ultieme offer maakt. De Brouwerij Bliksem Januari Specials zullen in de loop van deze maand op de markt komen.

Brouwerij Bliksem bourgondisch tegendraads

De stijl van brouwen van Brouwerij Bliksem is dat ze vooral volle bodies in de bieren willen leggen. Dikke bieren met mooie smaken, een bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Muziek speelt ook een belangrijke rol in het leven van de mannen. De voorkeur voor metal, rock, punk en hardcore vertaald zich in dat ‘tegendraadse”.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bieren van Brouwerij Bliksem uit Breda? Klik dan hier om naar hun webshop te gaan en plaats een bestelling met gave bieren.

Klik hier om nog meer bier nieuws te lezen!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...