Brothers on Law Gelato IPA
Bier Reviews

Brothers in Law Brewing – Gelato IPA : Review

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis Van de week was Felix (1 van de Brothers in Law) op bezoek bij Pub10 in Gorinchem om wat toffe bieren te leveren inclusief het vandaag geteste bier. Bij Pub10 is hij binnenkort van de tap te proeven. Maar ik kreeg een flesje van deze nieuwe NEIPA mee, om thuis te proeven.

Deze fruitige Limited Edition is gebrouwen door Brothers in Law Brewing in samenwerking met Roberto van IJssalon Roberto Gelato in #Utrecht en review ik vandaag! 🍦😍

Kleur

De Gelato IPA is supermooi donker geel, zelfs bijna oranje van kleur. Hij is lekker hazy en ziet er al heel mooi romig en dik uit. Wanneer ik hem uitschenk in het glas ontstaat er een goede dikke schuimkraag. Tijdens het inschenken krijg ik er al steeds meer zin in!

Geur van de Gelato IPA

De geur is echt mega tropisch! Wanneer ik mijn ogen dicht doe en ruik dat lijkt het net of mijn vrouw en toch naar het buitenland op vakantie zijn… Ik bespeur een aanwezige perzikgeur. Verder is hij erg fris alsin citrus en guave. Het bier is absoluut nog niet oud, dat merk je meteen in de geur van deze gave NEIPA!

Smaak

De eerste slok is oprecht alsof je een ijsje drinkt! Hij is romig, fruitig en een subtiel licht zuurtje. De passievrucht en guave zijn overduidelijk herkenbaar. De volle body maakt hem mooi romig dit komt mede door de guaran die gebruikt is! Romig, fruitig, fris en goed doordrinkbaar. De Gelato IPA heeft eigenlijk alle eigenschappen de een degelijke NEIPA zou moeten hebben.

Conclusie

Deze super toegankelijke NEIPA van Brothers in Law Brewing x Roberto Gelato IJssalon, wordt door het niet al te hoge alcoholpercentage nog fijner om te drinken. Door de mooie volle body en de aantrekkelijke kleur valt de Gelato IPA bij mij erg goed. De fruitigheid en frisheid van de passievrucht en guave spreken mij erg aan.

Hierdoor geef ik hem 4,25 dopjes als rating op mijn untappd! In zijn stijl erg goed gebrouwen. Deze Gelato NEIPA is zoals hij hoort zijn. Een heerlijk vloeibaar ijsje!

Klik hier om nog meer reviews te bekijken!

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...