Bronckhorster Brewing Company Rha
Brouwerijen

Bronckhorster Brewing Company, Rha, Gelderland, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 07-01-2021 De Bronckhorster Brewing Company uit Rha een bij de bierliefhebbers zeer gewaardeerde brouwerij. Roots in het Verenigd Koninkrijk, maar al jaren gevestigd in Rha. Rha ligt nabij het kleinste stadje van ons land; Bronckhorst!

Het ontstaan van de Bronckhorster Brewing Company uit Rha

Steve Gammage, een van oorsprong schilder uit Richmond, Yorkshire UK. Steve ontmoet zijn huidige vrouw Yvonne tijdens een van zijn reizen. Hij volgt Yvonne naar Nederland en trouwt met haar. Steve richt een schildersbedrijf op, dit bedrijf is gespecialiseerd in restauratie werkzaamheden.

Brouwer Steve

Om en nabij zijn vijftigste ruilt Steve zijn schildersbedrijf in voor een brouwerij. Deze brouwerij is gevestigd in een oude boederij in het dorpje Rha in Gelderland. In 2010 wordt brouwerij Rodenburg opgericht, deze brouwerij is vernoemd naar het voormalige paardenbedrijf wat in de boerderij was gevestigd.

Op drie kilometer van Rha vandaan ligt het stadje Bronckhorst. Bronckhorst en Rha liggen beiden ook in de gelijknamige gemeente Bronckhorst. Omdat bij die naam een warm gevoel boven kwam, wordt de naam van de brouwerij verandert in de Bronckhorster Brewing Company.

Breed assortiment

De bieren van de Bronckhorster Brewing Company lopen uit een van klassieke stijlen tot IPA’s, van gangbare bieren tot Barrel Aged bieren. Er is een Core Range die Steve eigenlijk standaard brouwt. Daarnaast worden regelmatig bieren uitgebracht in de BA-series en de in Next Generations serie.

Sommige nieuw gebrouwen bieren worden afhankelijk van de populariteit opgenomen in de core range. De Barrel Aged bieren is waar de Bronckhorster Brewing Company landelijk bekend mee is geworden.

Tevens is de IJsselbock ook zeer gewaardeerd seizoensbier wat elk jaar in de smaak valt bij veel bierdrinkers. Steve werkt graag samen, daarom maakt Steve graag tijd vrij om naast alle eigen bieren ook collabs te brouwen met brouwerijen uit binnen en buitenland.

Ook al heeft de Bronckhorster Brewing Company een mooie webshop waar je de bieren van ze kan kopen. Echter, ontvangen Steve en zijn team de mensen het liefst op het terras van de biergarten bij de brouwerij in Rha.

Wil je nou eens wat bieren van de Bronckhorster Brewing Company proeven? Ga dan snel naar de webshop toe!

Doe sociaal met de Bronckhorster Brewing Company en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Rha
  • Opgericht: 2010 (als Brouwerij Rodenburg daarna naamsverandering)
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Rhabergseweg 9 7224 NA Rha
  • Website: www.bronckhorster.beer
  • Contact: info@bronckhorster.beer

Wil je nog meer toffe brouwerijen leren kennen? Klik dan snel verder.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...