Brewpub de Kromme Haring Utrecht
Brouwerijen

Brewpub de Kromme Haring, Utrecht, Utrecht, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 10-01-2021 Brewpub de Kromme Haring Utrecht. Een supertoffe plek waar je in de zomer heerlijk kan genieten op het gave terras langs het pand van de Vechtclub XL. Gevestigd naast Restaurant de Klub brouwt de Kromme Haring sinds 2016 zijn uitgesproken bieren.

Het ontstaan van Brewpub de Kromme Haring Utrecht

Stephen Grigg de brouwmeester van de Kromme brouwt al sinds begin jaren 90 thuis. Hij begon in de Verenigde Staten en later in het Verenigd Koninkrijk. Hij ontdekte Nederland toen hij regelmatig te gast was bij brouwersfestivals Kimchi en ook Carnivale Brettanomyces.

Wilde gisten

De bieren die Gijs van Wiechen en Stephen Grigg uitbrengen onder de vlag van de Kromme Haring hebben Engelse en Amerikaanse tinten en tradities. De hoppen die in d bieren worden gebruikt komen over het algemeen ook vaak uit die landen. Veel van de bieren van de Kromme Haring zijn gekenmerkt door de wilde gist die gebruikt wordt. Schrik niet, wilde gisten zijn niet meteen voor de gevorderde bierdrinker. De Kromme Haring maakt bieren met wilde gisten juist toegankelijker voor iedereen. Hier ligt absoluut hun kracht.

Begonnen bij de buren

de Kromme Haring begon met brouwen in de ketels van Brouwerij Maximus, wat ook een Utrechtse brouwerij is. In maart 2016 word bekend dat de Kromme Haring zijn eigen brewpub opent in Utrecht-Zuid. Na de Oproer breipub is dit de tweede breipub van Utrecht. Helaas heeft het noodlot een paar weken geleden bij Oproer toe geslagen. Die brewpub is helaas verloren gegaan in de fikse brand in het gebouw van CAB Rondom. Oproer is op zoek naar een nieuwe locatie om de brewpub te heropenen.

Ondertussen brouwen Stephen en Gijs alweer een aantal jaren op de Europalaan, en brengen regelmatig nieuwe specials uit zoals bijvoorbeeld de Barbarian Fishing en de Mudskipper in telkens een andere versie.

Ken je de bieren van Brewpub de Kromme Haring nog niet? Dan is het zeker de moeite waard om eens wat van ze te bestellen in de webshop.

Wil je naast de Kromme Haring nog meer brouwerijen uit Nederland leren kennen? Klik dan snel hier.

Doe social met de Kromme Haring en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Utrecht
  • Opgericht: 2014
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Website: www.dekrommeharing.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@dekrommeharing.nl
Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...