Lune Annata 2014
Bier Reviews

Birrifico Agricolo Baladin – Lune Annata 2014 : Review

Zaterdag 12-08-2023 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus! Als ik aan Italiaans craft bier denk, denk ik aan twee brouwerijen. Allereerst denk ik aan Barley. Dat is niet zo’n bekende brouwerij, maar ik ben daar ooit vlakbij op vakantie geweest en heb toen hele mooie bieren van ze gedronken. De andere brouwerij waar ik aan denk is Baladin. Daar heb ik slechts twee bieren van op en dat waren de “standaard bieren”, maar ik weet dat daar hele bijzondere bieren uit de ketels komen.

Lune Annata 2014

Ik liep bij de plaatselijke kaasboer (Gastrovino Savourer in Gorinchem) binnen voor wat mooie kazen en zag daar ook wat bieren van Baladin staan. Uiteindelijk nam ik de Lune – Annata 2014 mee.

Lune Annata 2014 is volgens Untappd een eerbetoon aan mooie witte wijnen. Het bier heeft dan ook gerijpt op vaten waar eerder Italiaanse witte wijnen op hebben gerijpt. Het bier bevat geen koolzuur, dus het is plat. 

De smaak is wat zoet, gedroogd fruit zoals vijgen en rozijnen met een klein zuurtje en witte wijn. De smaak is vrij complex, in iedere slok proef je weer wat anders. De alcohol is ook goed verstopt. 

Dit was een heel tof bier. Ik denk dat ik binnenkort nog eens langs ga bij de kaasboer om te kijken of hij nog andere bieren van Baladin heeft 🙂

Opzoek naar nog meer reviews van leuke bieren? Klik dan nu hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...