Meerkoet
Bier Nieuws

Bird Brewery rijpt Meerkoet op snippers van eikenhout voor nieuwe ‘Leren Proeven’ bieren

Geschreven door: Bird Brewery, 14-10-2022 De brouwers van Bird Brewery hebben voor de vijfde ‘Leren Proeven’ sessie tweemaal een Barley Wine gebrouwen: Meerkoet en Nog Meerkoet. Een Barley Wine is een bierstijl dat zich kenmerkt met een hoog alcoholgehalte en een donkere kleur.

Meerkoet vs Nog Meerkoet

Het verschil tussen beide bieren zit in de rijping op snippers van eikenhout, dit geeft Nog Meerkoet een unieke smaak. En dat is ook waar het om draait bij deze twee bieren (Meerkoet vs nog Meerkoet), een klein verschil die je er wel écht uit haalt. Tijdens een gratis online proeverij en een proefsessie in hun proeflokaal House of Bird leer je onder begeleiding van biersommeliers de kleine verschillen tussen de bieren te proeven.

De voorlaatste twee bieren uit de ‘Leren Proeven’ van Bird Brewery zijn uit. De bierstijl van beide bieren is een Barley Wine, een bier met een mooie moutbasis en een hoog alcoholpercentage. Het verschil tussen de bieren zit in de rijping op snippers van eikenhout. Bij oak aging voegen je eikenhoutensnippers toe aan het bier. De smaak van het eikenhout trekt hierdoor in het bier. Dit geeft het bier een bijzondere en unieke smaak.

Leren Proeven

Voor de derde keer In de serie ‘Leren Proeven’ brengt Bird Brewery dit jaar twee bieren uit. In een online proefsessie proeven zij in een gratis proeverij – aanmelden via facebook – de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis. Onder begeleiding van biersommeliers kan men zo goed het verschil leren proeven. Tijdens deze sessie gaat men in op de belangrijke elementen van het proeven van bier. Verder wordt het verschil tussen de bieren besproken en zal de bierstijl worden uitgelegd. In deze editie staan de Meerkoet en de nog Meerkoet tegenover elkaar.

De Proeverij: 27 Oktober om 19.00uur

De proeverij is donderdag 27 oktober zowel online als offline bij te wonen. “Vanuit ons brouwlab in House of Bird zenden we om 19.00 de proefsessie uit via Facebook, deze is gratis bij te wonen”, vertelt mede-oprichter en biersommelier Ralph van Bemmel. “Deze proefsessie kan je daarnaast ook volgen vanuit House of Bird. Onze biersommelier Stephanie Verkerk serveert in ons proeflokaal die avond Meerkoet en Nog Meerkoet, ter plekke geeft ze uitleg over het verschil tussen de bieren”. Aansluitend aan deze proeverij volgt een pubquiz in het proeflokaal. Zo is er 27 oktober bij House of Bird genoeg te doen.

Proef je mee?

De bieren zijn te krijgen bij veel slijterijen en via onze webshop. Meld je ook alvast aan voor de online proeverij van donderdag 27 oktober om 19:00.

Nog meer biernieuws lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...