Big Belly Brewing Breda
Brouwerijen

Big Belly Brewing Breda, Noord Brabant, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 07-01-2021 Tom, Willem en Remco starten in 2016 met Big Belly Brewing in Breda. Ze huren ketels en brouwen de zelf bedachte recepten tot bier!

The Rise van Big Belly Brewing Breda

Waar het om draait bij de mannen van Big Belly Brewing Breda zijn vooral mooie verhalen maken, uitgesproken bieren, en het randje opzoeken!

Aan deze drie passies absoluut geen gebrek wanneer Tom, Willem en Remco aan de gang gaan met Big Belly Brewing uit Breda. Aan de hand van de mooie “The Swean”-mouten wat in veel van hun bieren gebruikt wordt creëren ze de uitgebalanceerde bieren.

Wanneer het bier de fles in gaat, wordt er altijd een tof (uit het oog springend) etiket gemaakt in een vaste herkenbare huisstijl. Ze proberen voor elk bier een bekend / legendarisch personage te maken. Daaraan en aan het bier voegen ze een grappig verhaal en voilà er staat een tof product.

De boys van Big Belly focussen zich ook op “de goede kant van het leven”! Ze houden zoals ze zelf zeggen van net iets grotere dingen. Een stapje verder gaan, iets specialer toevoegen en creatiever zijn. Maar bovenal, houden ze van dingen in het leven die wat leuker zijn.

Liquid Desserts-serie en een nieuwe Bar in Breda

Ondertussen is Big Belly Brewing Breda toch wel landelijk bekend geworden door de zogeheten Liquid Desserts-serie. Ondertussen komt binnenkort nummer 20 al uit! Dit is een serie zwaardere bieren allen gebaseerd op een overheerlijk nagerecht.

Halverwege juli na de eerste lockdown kondigen Tom, Willem en Remco aan dat ze een Big Belly Bar gaan openen! Een druk die uitkomt voor de drie. Aan de haven van Breda de Prinsenkade welteverstaan, zal de Big Belly Bar is ondertussen up and running!

Deze onzekere periode heeft de mannen van Big Belly Brewing niet in elkaar laten zakken. Maar juist geholpen om de bar spik en span te maken voor de grande opening. Ondertussen is de Big Belly Bar al een aanzienlijke tijd een van de hotspots van Breda!

Ondertussen kun je in de webshop van Big Belly Brewing de beschikbare bestellen zodat er thuis al van kan genieten. Nu de Big Belly Bar open is, raad ik jullie aan om eens lekker te gaan genieten van de mooie foodpairings die daar geserveerd worden. Naast toffe gastbieren zullen alle Big Belly-bieren uiteraard te verkrijgen zijn. Ook worden heerlijke wijnen en mooi koffie geschonken. Een aantal mooie redenen om te gaan nu de Big Belly Bar geopend is.

Doe sociaal met Big Belly Brewing uit Breda en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Breda
  • Opgericht: 2016
  • Type Brouwerij: Huur Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja, Prinsenkade 3 4811 VB Breda
  • Website: www.bigbellybrewing.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: hallo@bigbellybrewing.nl

Wil je nog meer te weten komen over andere toffe brouwerijen uit nederland? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...