Zware Barrie
Bier Reviews

Bierbrouwerij Openluchtmuseum – Zware Barrie : Review

Woensdag 16-08-2023 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus Een paar weken terug was ik met ons gezin een middagje naar het Nederlands Openluchtmuseum. Ik was daar vroeger als kind weleens geweest, maar dat was erg lang geleden. Dus veel kon ik me er niet meer van herinneren. We hebben een hele leuke middag gehad en onze kinderen vragen nu al wanneer we weer gaan 🙂

Zware Barrie van Bierbrouwerij Openluchtmuseum

Een van de museumstukken is brouwerij De Roskam. Deze brouwerij stamt uit 1750. Tot in de jaren 20 van de vorige eeuw brouwde Henri Nooren hier bieren voor de regio Ulvenhout. In 1943 is de brouwerij in het Openluchtmuseum geplaatst en sinds 2007 wordt er weer bier gebrouwen. Deze bieren kwamen eerst op de markt onder de merknaam ‘t Goeye Goet. Tegenwoordig brouwen ze onder de naam Bierbrouwerij Openluchtmuseum. 

De brouwerij heb ik niet van binnen gezien en om dat gemis te compenseren heb ik een fles bier meegenomen. Mijn keuze is gevallen op een Barleywine, Zware Barrie.  Zware Barrie is precies wat je van een Barleywine mag verwachten. Hij is iets zoet, heeft wat karameltonen en is een klein beetje alcoholisch. Een van de beste souvenirs die ik heb gekocht!

Wil nog meer reviews lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...