Tsar Peter BA Appleton Rum Vintage 2022/03
Bier Reviews

Bierbrouwerij de Magistraat – Tsar Peter BA Appleton Rum Vintage 2022/03 : Review

Vrijdag 23-09-2022 / Geschreven een geproefd door… BierMich! BierMich proefde de Tsar peter BA Appleton Rum Vintage 2022/03. Op een bewolkte vrijdagmiddag heb ik de moeite genomen om vanaf Buiten de Waterpoort in Gorinchem over te varen naar Sleeuwijk om vandaar de 7 kilometer naar Bierbrouwerij De Magistraat in Almkerk te fietsen.

Fietsen in het Land van Heusden en Altena

Toen ik daar aankwam was ik behoorlijk onder de indruk van de prachtige omgeving van de brouwerij, maar zeker ook van de inrichting van de brouwerij. Het nieuwste van het nieuwste en alles goed doordacht door de technische brouwbroer Clement! Maar dan heb je nog goede brouwkennis nodig , om goede bieren uit die installatie te krijgen. Die kennis wordt geleverd door broer Hans Anton en diens collega-biersommelier Léon Rodenburg.

Ik heb o.a. een Tsar Peter Tripel Aged in Appleton Rum Barrels uit The Cooper’s Dream Series geproefd.

Lees hieronder mijn proefnotities bij dit bier…

 Welk bier: Tsar Peter Tripel Aged in Appleton Rum Barrels, vintage 2022/3 (bottle 1969 of 2250)

Bierstijl: Tripel, Belgisch, houtgerijpt (8 maanden) op Appleton rum vaten

Alcoholpercentage: 9,5%

Ingrediënten: Water, gerstemout, suiker, hop, gist.

IBU: 35

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is amberkleurig en is helder. Er is een iets bruinige schuimkraag die niet heel stevig is.

Geur: de geur is heel duidelijk vol van rum en vanille.

Smaak: De smaak van dit bier is mooi vol. Allereerst komt het hout in de smaak voorbij, waarna de rum en vanille over de tong rollen. Bij het afdrinken is de alcohol aanwezig in de smaak en komt de tripel tevoorschijn door de kruidigheid die in het basisbier aanwezig is.

Wat vind BierMich van de Tsar Peter BA Appleton Rum Vintage 2022/03?

Barrel-aging van een tripel is niet heel standaard. Ik vind het daarom leuk dat de Magistraat hun tripel gekozen hebben om op vat te laten rijpen. De combinatie van de rum, het hout en de kruidige tripel gaan lekker samen en na 8 maanden is een soort van volle, vineuze drank ontstaan die heerlijk warm wegdrinkt en je tegelijkertijd van mooie fruitige smaken uit de rum en het hout laat genieten. En weer ben ik verliefd op een bier van de mannen van de Magistraat!

Score (van 0-5): 4,50

Over de brouwerij(en)

 Bierbrouwerij De Magistraat  is in 2018 opgericht door de Almkerkse broers Hans Anton en Clement Verschoor. Zij hebben een prachtig oud boerderijpand in de oude kern van Almkerk omgetoverd tot een moderne brouwerij én sfeervol proef-lokaal. Ze maken daar lekkere bieren en bijpassend eten.
De brouwerij heeft inmiddels een breed gamma aan bieren, waaronder de vatgerijpte bieren uit The Coopers Dream Series. Ontdek zelf deze brouwerij uit het land van Heusden en Altena.

Tot de volgende proef!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...