Solliciteur 2023
Bier Reviews

Bierbrouwerij de Magistraat – Solliciteur 2023 : Review

Vrijdag 22-09-2023 Geproefd & geschreven door… BierMich! Ik heb vandaag de herfst van 2023 ingeluid met het bockbier van Bierbrouwerij De Magistraat, De Solliciteur 2023, een Weizen Doppelbock. Een perfecte dag voor de, astronomische, herfst om te beginnen, want het was een dag met een continu bewolkte hemel waar regelmatig de nodige regen uit neersloeg. Oh ja, en natuurlijk veel wind ook! Zodra ik de tijd voor mezelf had ben ik in de tuin onder de overkapping gaan zitten en gaan proeven van de tarwe dubbelbock van de brouwers uit Almkerk.

Proefnotities van de Solliciteur 2023

 Welk bier: De Solliciteur, Weizen Doppelbock 2023

Bierstijl: Bock, Weizendoppelbock

Alcoholpercentage: 7,5%

Ingrediënten: Water, tarwe, gerst, hop, gist.

IBU: 16

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is diep donkerbruin van kleur en is helder. De schuimkraag is crèmekleurig, stevig en langblijvend.

Geur: de geur is vol en rijk. Als eerste komt karamel stevig de neus binnen en vervolgens zijn chocolade en banaan te onderscheiden in de geur. Ik ruik ook nog iets kruidigs, bijna peperigs.

Smaak: De smaak van dit bier is eveneens mooi vol. De karamel voert hierin een heerlijke zoete boventoon, maar wordt met een licht cacaosmaakje langzaam naar de achtergrond gedreven. Dan volgt een kruidige lauriersmaak en wordt de smaak afgerond met een scherp bittertje.

Wat vindt Biermich van De Solliciteur 2023 Weizen Doppelbock?

Zoals te verwachten viel heeft De Magistraat ook dit jaar weer en rijk bockbier gebrouwen. Een zeer waardige opvolger van de Solliciteur Rauchbock 2022! Een verrassend bier ook, want ik verwachtte een bier met een goudbruine kleur i.p.v. de donkere kleur van de voor gebrande/geroosterde mouten. Daardoor is de geur en de smaak van dit bier  ook direct verrijkt met een heel stevige en evenwichtige karamelcomponent en met chocolade/cacao. Ik vind dat de brouwers van De Magistraat hun verrassende brouwkunst weer hebben getoond met dit zeer mooie en smakelijke herfstbier!

Score (van 0-5): 4,50

Over de brouwerij(en)

 Bierbrouwerij De Magistraat  is in 2018 opgericht door de Almkerkse broers Hans Anton en Clement Verschoor. Zij hebben een prachtig oud boerderijpand in de oude kern van Almkerk omgetoverd tot een moderne brouwerij én sfeervol bierlokaal. Ze maken daar lekkere bieren en bijpassend eten.
De brouwerij heeft inmiddels een breed gamma aan bieren, waaronder de vatgerijpte bieren uit The Coopers Dream Series. Ontdek zelf deze brouwerij uit het land van Heusden en Altena… 


Tot de volgende proef!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...