Kalefater 103
Bier Reviews

Bierbrouwerij de Magistraat – Kalefater 103 : Review

Vrijdag 02-09-2022 / Geproefd en geschreven door… Bor Nippelreus! Ik ben fan van De Magistraat. Als ze met een nieuw bier in The Cooper’s Dream Series komen, dan moet ik dat natuurlijk hebben ­čÖé The Cooper’s Dream Series is hun reeks met Barrel Aged bieren. 

Kalefater 103

Een week terug bracht De Magistraat De Kalefater 103 uit. Voluit heet deze De Kalefater 103 – Imperial Stout Aged In Woodford Reserve Double Oaked Bourbon Barrels uit. Meestal haal ik deze bieren bij de brouwerij zelf in Almkerk, maar dit keer kocht ik hem bij de Mitra in Gorinchem. 

Magistraat Pikjongen Stout

In het basisbier, De Pikjongen, zitten gerookte jalape├▒os en die proef je terug. Niet heel sterk, maar het is er wel degelijk. Ik denk dat die peper over een paar maanden helemaal weg zal zijn. De smaak is verder wat boozy, een beetje koffie, wat drop en licht geroosterd. Er zit veel smaak aan, maar toch is het een vrij toegankelijk bier. 

En dan binnenkort maar weer eens naar Almkerk, want er is na deze week alweer een nieuw bier uitgebracht in The Cooper’s Dream Series, de Tsar Peter Vintage 2022/3. Dat is een Tripel op Appleton Rum. 

ABV: 11,5%

Bor is onze nieuwste recensent op Speciaalbierwereld.nl! Hij staat bekend als een zeer gewaardeerd recensent in de Nederlandse bierwereld. Dus zijn we onwijs trots dat hij ook voor ons zijn licht wil laten schijnen over zijn geproefde bieren.

Hij is ook persoonlijk te volgen op Instagram!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...