De Solliciteur 2022
Bier Reviews Bockbier

Bierbrouwerij de Magistraat – De Solliciteur 2022 : Review

Maandag 26-09-2022 / Geproefd en geschreven door… BierMich! Ik was laatst in het in het bierlokaal van Bierbrouwerij De Magistraat in het al enigszins herfstige Almkerk. De dag ervoor had de brouwerij haar bier voor de herfst 2022 gelanceerd, De Solliciteur 2022, een Rauchbock.

En die wilde ik dus zeker proeven, want hoewel ik niet rook, ben ik gek op rook in drank en spijs! Ik heb deze Rauchbock een aantal dagen later nog uit de fles gedronken en heb dus voldoende proefmateriaal om jullie mee te nemen in dit rokerige avontuur.

Lees hieronder mijn proefnotities bij dit bier…

Welk bier: De Solliciteur 2022, Rauchbock

Bierstijl: Bock, gerookt

Alcoholpercentage: 7,0%

Ingrediënten: Water, gerstemout, hop, gist.

IBU: ?

EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is kastanjebruin en is helder. De schuimkraag is crèmekleurig en stevig.

Geur: de geur is zacht rokerig en iets fruitig.

Smaak: De smaak van De Solliciteur 2022 is mooi vol en rijk. Allereerst komt rook en leer op de tong tevoorschijn. De rooksmaak blijft lekker lang aanwezig in de mond, ook na de afdronk. Naast de rook- en leersmaak is er karamel, laurier en rood fruit te proeven en een vleugje cacao. De afdronk is droog, bitter en rokerig.

Wat vindt BierMich van De Solliciteur 2022?

Wat een rijk bier is deze Rauchbock van De Magistraat. Bij mijn weten is dit hun eerste bier dat gebrouwen is met rookmouten en dat is bijzonder goed gelukt. De rook is al mooi aanwezig in de geur en komt op een opvallende, leerachtige, maar vriendelijke wijze weer om de hoek kijken in de smaak. Erg krachtig aan dit bier vind ik de duur van het rookgenot in de mond. Daarnaast is de rijkheid aan smaken naast de rooksmaak een feestje voor de biergenieter.

Ik denk dat dit bier door veel mensen die van rookbieren houden gewaardeerd zal worden, maar dat ook mensen die nog niet bekend zijn met rookbieren aangenaam verrast kunnen worden bij het drinken van dit mooie herfstbier!

Score (van 0-5): 4,25

Over de brouwerij(en)

Bierbrouwerij De Magistraat  is in 2018 opgericht door de Almkerkse broers Hans Anton en Clement Verschoor. Zij hebben een prachtig oud boerderijpand in de oude kern van Almkerk omgetoverd tot een moderne brouwerij én sfeervol bierlokaal. Ze maken daar lekkere bieren en bijpassend eten. De brouwerij heeft inmiddels een breed gamma aan bieren, waaronder de vatgerijpte bieren uit The Coopers Dream Series.

Wil je meer weten over Bierbrouwerij de Magistraat? Klik dan snel hier!

Tot de volgende proef!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...