Bierbrouwerij de Magistraat
Brouwerijen

Bierbrouwerij de Magistraat, Almkerk, Brabant, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis In het pittoreske dorpje Almkerk in Brabant ligt Bierbrouwerij de Magistraat. Sinds maart 2020, is deze oude boerderij omgetoverd tot een toffe brouwerij met een even zo tof proeflokaal erbij. De Magistraat, wie zitten hierachter? De gebroeders Verschoor; respectievelijke Hans Anton en Clement. Beide broers hebben hun bedrijf verkocht en zijn samen deze brouwerij begonnen.

Geboren uit passie

De passie voor brouwen zat er bij de broeders al heel lang in. Al jaren werd er in potten en pannen in de keukens van Hans Anton en Clement gebrouwen. Tot zo’n 2,5 jaar geleden brouwden de broers bieren op hobby basis en voornamelijk om te laten proeven door vrienden en familie. De boerderij waar de brouwerij nu gevestigd is, kwam te koop en Clement en Hans Anton twijfelden geen moment. Dit moest de nieuwe locatie voor hun brouwerij worden.

Authentiek maar ook hip!

Wanneer je aankomt ziet het er uit alsof er nog steeds een boerderij in bedrijf is. Echter, wanneer je binnenstapt verschijnt er een hele mooie brouwerij. De oude houten balken van de boerderij zijn nog zichtbaar in het interieur verwerkt. Maar, het vele staal en strakke inrichting maakt het geheel weer helemaal van deze tijd. De grote houten tafels met zware stalen frames in het proeflokaal en de industriƫle uitstraling maken het geheel af. Het is een goede mix tussen het verleden van het pand en deze tijd!

Het onstaat van bierbrouwerij de Magistraat

Nadat de mannen hun bedrijven verkochte in 2017, zijn ze aan de gang gegaan met de plannen voor een gezamelijk bedrijf. Dat dit een brouwerij stond eigenlijk al vast, aangezien ze al jaren samen op hobby basis bier brouwden. De boerderij waar de Magistraat in gevestigd is ligt pal naast het woonhuis van Clement. Het kwam te koop, en het werd aangekocht! Eigenhandig hebben de broers samen met lokale ondernemers deze boerderij omgetoverd tot de bierbrouwerij die er nu staat. Sinds maart 2020 is de brouwerij up and running, en open voor publiek.

Core Range & Specials

Het assortiment van de Bierbrouwerij de Magistraat liegt er niet om. Er werd gestart met een basisassortiment van 4 verschillende bieren; respectievelijk een pils, blond, tripel en IPA. In de afgelopen jaren zijn er al meer bierstijlen voorbij gekomen en gebrouwen door de broeders. Zo ook de favoriete stijl van Hans Anton namelijk een porter genaamd “de Schout bij nacht”. De favoriete stijl van Clement is een IPA, hij wordt per direct blij van de geur van hop! Ondertussen zijn er ook al barrel aged bieren op de markt gezet en zijn er al een aantal IPA’s als specials gebrouwen.

Land van Altena en omgeving

Almkerk ligt in het “Land van Altena”. Dit is een mooi stukje Nederland waar je dus naast deze toffe brouwerij ook heerlijk kunt fietsen en wandelen in de omgeving. Naast dat je in de buurt van de Biesbsoch bent, kun je richting het oosten gaan waar je Slot Loevestein tegenkomt. Onderweg richting Slot Loevestein kom je ook langs Woudrichem, dit leuke vestingsstadje is onder andere bekend van de serie Dokter Tinus waar dit is opgenomen. Ook vaart hier de veerpont richting Gorinchem wat de uitgeroepen is tot “Mooiste Vestingsstad van Nederland” door de ANWB. Al met al genoeg te doen bij bierbrouwerij de Magistraat en daarom heen.

Doe sociaal met bierbrouwerij de Magistraat en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

Wil je nog meer leuke brouwerijen ontdekken? klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...