Geplaatst op Geef een reactie

Zomer 2018 bier-trend #1 Session Bier

Wat wordt dé bier-trend van zomer 2018?

Zoals het er nu naar uitziet, gaan we een mooie zomer tegemoet. Wat is er nou lekkerder dan op een mooie zomerse dag een heerlijke fris biertje te drinken? Niets toch? We lichten elke week een bier-trend toe, die het in de zomer van 2018 gaat maken.

Deze week…..

Bier-trend #1: Session Bier

Wat is session bier, en waar komt het vandaan?

De term “session bier” komt overwaaien vanaf de Atlantische Oceaan. Session bier is ontstaan in Amerika. De Amerikanen houden namelijk wel van een lekker biertje. Overdag tijdens de lunch, of tijdens een zakelijke bespreking. Vandaar dat de Amerikaanse craft breweries hebben ingespeeld op de vraag van de markt. Ze begonnen met brouwen van bieren, die laag in het alcoholpercentage zitten. Dit is natuurlijk ideaal, want je kunt er een aantal van drinken zonder dat je ondersteboven van je terrasstoel af valt.Bier-trend Fier.3

Ook Nederlandse brouwerijen volgen deze bier-trend.

Dat deze bier-trend over is komen waaien naar ons Europese continent (en de rest van de wereld) is wel duidelijk. Ook de brouwerijen waar wij mee werken beginnen steeds meer session bier te brouwen. Dit omdat de zomers tegenwoordig warmer worden en er verfrissing nodig is. Een paar voorbeelden van brouwerijen die deze bier-trend volgen zijn: Bruut Bier (Fier.3) & Bird Brewery (Fuut Fieuw) uit Amsterdam. Dit zijn jonge, frisse, en vooruitstrevende brouwerijen die graag willen groeien. De session bieren van deze brouwerijen zitten in hun core range.

 

bruut's biertrends

bird brewery's biertrends

Een schoolvoorbeeld hiervan is Bruut Bier, die in augustus 2018 hun eigen brouwerij en proeflokaal openen op het Cruquiuseiland in Amsterdam. Ook de mannen van Bird Brewery gaan erg hard op dit moment. Ik kan het natuurlijk mis hebben, maar het zal mij niets verbazen als zij binnenkort ook gaan uitbreiden en hun eigen brouwerij opstarten. Bij de meeste brouwerijen wordt het session bier gebrouwen als een “special” of “seasonal”. In ieder geval een bier-trend om aankomende zomer in de gaten te houden!

 

Wil jij deze zomer ook mooie bieren schenken op jouw terras?

Bekijk dan onze session bieren of ons volledige assortiment!

Zoals eerder vermeld, worden bij veel brouwerijen de session bieren als “special’ of “seasonal” gebrouwen. Dit betekent dat ze niet op onze website staan omdat het beperkte oplagen betreft. Wil je meer info over deze “specials”? Stuur dan gewoon een mailtje!

Vinden wij leuk :), en we helpen u graag.

Cheers 🍻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *